Kuva
Ossi Karttunen kuntoportaiden avajaisissa.
Ossi Karttunen kuntoportaiden avajaisissa.

Ossi Karttusen kuntoportaat avattiin aurinkoisessa Ukonnimessä

Tiedote
17.6.2020 18:45
Imatralainen pikajuoksijalegenda Ossi Karttunen iloitsee siitä, että huomionosoituksesta on iloa kaupunkilaisille.

Keskiviikkona 17.6. Ukonniemen urheilukentän oheen rakennetut kuntoportaat saivat virallisesti nimensä kyltin asentamisen myötä; paikallisten suussa Ossi Karttusen kuntoportaat ovat jo ehtineet muotoutua tuttavallisesti Ossin portaiksi.

– Kiitän kaupunkia tästä muistamisesta. Nämä portaat ovat näyttävä huomionosoitus. Tällaisille on paljon sellaista käyttöä, josta kaupunkilaiset voivat hyötyä oikeasti, Ossi Karttunen toteaa.

Imatralainen Ossi Karttunen oli Suomen parhaita pikajuoksijoita 1960- ja 70-luvuilla. Hänen menestyksensä kunniaksi rakennettujen kuntoportaiden avajaisissa oli Ossin itsensä lisäksi paikalla kaupungin edustajia. Apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino kokeili portaita yhdessä Karttusen kanssa.

– Imatran kaupungille on kunnia nimetä kuntoportaat paikallisen juoksijalegendan mukaan. On hienoa, että portaista on iloa kaupunkilaisille ja vierailijoille. Toivottavasti tämä herättää monessa innon liikuntaa kohtaan, toivoo apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino.

Puisissa portaissa on leveä askelma, ja porrasväliä on kehuttu tarkoitukseen sopivaksi. Alaportaaseen asennettiin nimikkokyltti.

– Materiaali on selvästi laadukasta, toteaa Karttunen, joka käy portaissa liikkumassa yleensä aamuisin.

IMG_0099.JPG

Ukonniemen maisemissa Karttunen on harjoitellut koko uransa ajan – jo ennen kuin varsinaista kenttää oli edes olemassa.

– Täällä päin kävimme isäni kanssa harjoittelemassa 50-luvulla, Karttunen mainitsee suhteestaan alueeseen.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi)