Kuva
Kesäkerho tarjoaa ystäviä ja luontoretkiä.
Kesäkerho tarjoaa ystäviä ja luontoretkiä. Arkistokuva.

Koululaisten kesäkerhotoiminta on käynnistynyt

Tiedote
3.6.2020 16:49
1.-2.-luokkalaisten kesäkerhot jatkuvat arkipäivisin juhannukseen saakka.

Mustalammen laavun ympäristössä on oivallinen paikka peleille ja leikeille luonnon äärellä. Kesäkuisena keskiviikkoaamuna piha viliseekin huomioliivipukeisia koululaisia ja ohjaajia. Viime vuoden pilottikokeilu poiki kesälle 2020 kolme Imatran kaupungin kesäkerhoa; nyt ryhmiä on niin Vuoksenniskalla, Tainionkoskella kuin Kosken koulukeskuksessakin. Vielä tänä kesänä kerhotoiminta on vuoden 2019 tapaan maksutonta.


Tainionkosken kerhoryhmässä on 14 lasta, jotka lähtevät arkiaamuisin liikkeelle Tainionkosken koulun pihasta ohjaajiensa kanssa. Ohjaajia on kolme: hyvinvointiohjaaja Lea Pekkanen, koulunkäynnin ohjaaja Satu Tarkiainen sekä psyykkari Joonas Mikkola.


– Emme jää koulun alueelle, vaan kävelemme mielellämme kivojen retkipaikkojen äärelle, sanoo Pekkanen.


– Ulkona on tarkoitus olla lähes koko ajan. Lapsilla on mukanaan säähän sopivat varusteet, pieni sade ei meitä haittaa, Tarkiainen lisää.


Kerholaiset esittelevät purkkeihin keräämiään hyönteisiä. Kerhon teemana on luonto ja metsä, mutta ohjelma ei ole kiveenhakattu.


– Päivän aikana meillä on ohjattua toimintaa, mutta myös vapaampaa aikaa, jolloin lapset leikkivät ja pelaavat mitä milloinkin. Lapsille tärkeintä tuntuu olevan kaverit, ja se, että heille annetaan aikaa – sen takia onkin hienoa, että ryhmässämme on kolme ohjaajaa, toteaa Tarkiainen.


Psyykkari Joona Mikkola on läsnä lapsien kanssa ja kuuntelee heitä.


– Erilaiset leikit ovat myös tärkeitä hetkiä vuorovaikutustaitojen oppimiseen, Mikkola toteaa.


Mustalammen lisäksi kerholaisten kohteena ovat muun muassa Mutterin ranta ja Niskalammen kenttä. Tänään lapset saavat valmistaa taideteoksen puisten kehysten sisään maan tasalle. Materiaaleina nähdään oksia, kiviä, lehtiä ja kukkasia.


Kerholaiset Veikko Hämäläinen, Maksim Zimarev ja Daniel Snellman ovat sitä mieltä, että jalkapallo on parasta.


– Ja ruokailu! Veikko muistaa lisätä.


Onko teillä eväät?


– Joo joo joo; pillimehu, leipä ja hedelmä, luettelee Veikko.

 

Lisätietoja:

Apulaisrehtori Leila Riihinen, p. 020 617 5711, leila.riihinenatimatra.fi (leila[dot]riihinen[at]imatra[dot]fi)