Keskusliikenneasema
Keskusliikenneasema

Keskusliikenneasemaa harkitaan purettavaksi Imatralla

Tilalle uusi, pienempi asemarakennus.

Imatran keskusliikenneaseman kohtalona on purkaminen. Kaupunginhallitus antoi tänään ohjauksena yhtiökokousedustajalleen luvan suunnitella vanhasta kiinteistöstä luopumista.

Imatran tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen esitteli hallitukselle kiinteistön kuntoselvitykset. Niiden perusteella keskusliikenneasema on huonossa kunnossa. Rakenneteknisten kuntotutkimusten arvio akuuteista korjauksista seuraavan neljän vuoden aikana on yli kaksi miljoonaa euroa.

─ Myös kaikki pinnat täytyisi uusia. Ajan kanssa tämä nostaisi kustannukset noin kahdeksaan miljoonaan euroon, Turunen toteaa.

Kiinteistöyhtiön omistaa kymmenen eri tahoa. Näistä suurimmat ovat Imatran kaupunki, Senaatti-kiinteistöt, Kansaneläkelaitos ja Mehiläinen. Suurimmat omistajat eivät ole halukkaita investoimaan tyhjänä olevan rakennuksen kunnostamiseen.

─ Tulemme esittämään kiinteistöyhtiön yhtiökokoukselle, että kiinteistö puretaan ja Imatran seudun yritystilat käynnistää hankesuunnitelman kompaktin ja nykyaikaisen aseman rakennuttamiseksi tilalle, kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Turunen kertoo.

Rakenteelliset muutokset, toimintakulttuurin muutos ja nykyhetken markkinatilanne ovat aiheuttanut sen, että tällä hetkellä tiloista tyhjillään on jo noin 85 prosenttia. Kaupunki maksaa tyhjistä tiloista tällä hetkellä noin 150 000 euroa vuodessa.  Lisäksi kiinteistön kunto on heikko.

Jos asiat etenevät suunnitellulla tavalla, vuonna 1977 rakennettu kiinteistö voidaan purkaa aikaisintaan kesällä 2021.

 

Lisätietoja:

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunen@imatra.fi