Heini Vesterinen viulussa ja Johannes pianossa sekä kotimaa-lehden kansi lisättynä kuvaan, kannessa koko perhe
Vesterisen perhe antamassa etäkonserttia Eksoten palvelutaloihin ja Kotimaa-lehden kannessa

Vesteristen koronakeikat tuoneet näkyvyyttä Imatralle

Heini ja Johannes Vesterisen perhe on tehnyt hengästyttävät 70 pihamuusikkokeikkaa viimeksi kuluneen kuukauden aikana.

Imatran Inkerinä toimivan kanttorin ja musiikkiteatteriryhmän ohjaajan Heini Vesterisen kalenteri on tavallisesti aika täynnä, mutta maaliskuun puolessa välissä se tyhjeni kertaheitolla koronaepidemian vuoksi.

– Ensimmäisen viikon opettelin käyttämään nykytekniikkaa. Sitten alkoi tulla ihmisiä ikävä. Homma lähti liikkeelle ekan koronaviikon perjantaina. Sirpa Hytönen Immalan Loisteesta oli nähnyt netissä parvekelaulantaa ja kysyi, onnistuisiko täälläkin. Vastasin kyllä, Heini Vesterinen kertoo.

Sen jälkeen kuukauden aikana on ollut noin kymmeniä pihakeikkoja palvelutaloissa ja yksityiskodeissa. Monet muualla Suomessa asuvat ihmiset tilaavat pihamuusikot yksinäisyydestä kärsiville läheisilleen Imatralla.

Pihamusiikeissa esiintyy koko Vesterisen perhe.

– Lasten ei alun perin pitänyt olla pihamusisoinnissa mukana, mutta huomattiin, että he viihtyvät paremmin, kun pääsevät mukaan, kertoo Johannes Vesterinen.

Heini Vesterisen mukaan tervehdyksissä esitetään kymmenen kappaleen listalta yksi tai useampi tilaajan toiveen ja tilanteen mukaan. 

– Perusohjelmassa on muutama virsi ja hengellisiä sekä ikivihreitä lauluja. Yhdistävä tekijä on, että ne ovat positiivisia ja toivoa tuovia, Heini kertoo.

Vesteristen tekemä ja Imatran seurakunnan mahdollistava pihamuusikkotoiminta on tähän mennessä huomattu ainakin seuraavissa medioissa:

Ylen Kaakkois-Suomen TV- ja radio uutiset sekä valtakunnalliset verkkosivut
Etelä-Saimaa ja Uutisvuoksen verkkouutiset
Kotimaa24.fi ja Kotimaan printtilehti, jossa kansikuva ja kahden aukeaman reportaasin Vesterisistä
Lisää valtakunnallista julkisuutta on tulossa erään vähittäiskaupan julkaisussa.