Kuva
Golfkenttän tulevaisuudesta on keskusteltu kuukausia.

Kaupunki neuvottelee Stora Enson kanssa golfkentän maa-alueiden ostosta

Tiedote
3.2.2020 19:15
Irtaimistosta kaupunki ei neuvottele.

Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina lisälistalta Imatran golf –yhdistyksen viikonvaihteessa tekemää uutta ehdotusta golftoimintaan liittyen.

Imatran Golf ry tiedusteli sunnuntaina 2.2. kaupungin ja Imatran Seudun Yritystilat Oy:n mahdollisuutta jättää yhteinen tarjous Stora Ensolle Imatran golfkentän ostamiseksi.

Yhdistys esitti, että kaupunki ja Yritystilat tekisivät tarjouksen golfkentän maa-alueiden, rakennusten (ei Rantahovi) sekä golfkentän irtaimiston ostamisesta.

Yhdistys lupasi antaa sitoumuksensa vuokrata kenttä rakennuksineen ja tarpeistoineen kaupungilta tai Imatran Seudun Yritystilat Oy:ltä golftoiminnan jatkamiseksi Imatran golfkentällä.

Kaupunki on aiemmin ilmaissut kiinnostuksensa ottaa osaa kiinteistön lunastamiseen vain siinä tapauksessa, että järjestelyllä voidaan turvata golftoiminnan jatkuminen Imatralla.

Asiasta ratkaisu äänestämällä

Kaupunginjohtaja Kai Roslakka teki kokouksessa esityksen, että kaupunginhallitus valtuuttaisi kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan neuvottelemaan sekä jättämään yhdessä Imatran Seudun Yritystilat Oy:n kanssa tarjouksen Stora Ensolle golfkentän maa-alueiden, rakennusten ja irtaimiston ostamiseksi.

Kokoustauon ja vilkkaan keskustelun jälkeen kaupunginhallituksen SDP:n ryhmä teki vastaehdotuksen. Ryhmä esitti, että neuvotteluvaltuutus koskee vain kiinteistökokonaisuuden ostoa, ei irtaimistoa.

Asiasta äänestettiin. SDP-ryhmän esitys voitti äänin 5-4, hallituksen puheenjohtaja Anna Helminen ei osallistunut esteellisenä asian käsittelyyn. Mikko Airas (kok) oli estynyt osallistumaan kokoukseen.

 

Lisätietoja:

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ilkka Nokelainen, p. 020 617 2301, ilkka.nokelainen@imatra.fi