Kuva
#uusinajattelijat #opiskelijarekry
#uusinajattelijat #opiskelijarekry

Etelä-Karjalan kunnat palkkaavat yli 40 uusinajattelijaa

Tiedote
28.1.2020 10:42
Korkeakouluopiskelijoille tarjolla maakunnassa harjoittelu- ja opinnäytepaikkoja.

Etelä-Karjalan kunnat ovat yhdessä päättäneet tarjota tänä vuonna Uusinajattelijat-kampanjan tiimoilta yli 40 harjoittelu- ja lopputyöpaikkaa korkeakouluissa opiskeleville. Työtehtäviä on tulossa esimerkiksi viestinnän, kaupunkisuunnittelun ja ympäristötoimen toimialoille.

Hakijoita toivotaan LUT-yliopistosta, LAB-ammattikorkeakoulusta sekä Etelä-Karjalan ulkopuolisista korkeakouluista. Kunnat haluavat näyttää esimerkkiä korkeakouluopiskelijoiden rekrytoinnille ja haastaa näin muutkin maakunnan toimijat ja yritykset mukaan.

- Nuoret korkeakouluopiskelijat ovat idearikasta ja taitavaa työvoimaa. He kykenevät tekemään monia sellaisia laajoja töitä, joihin kunnan vakituisen henkilöstön on haasteellista keskittyä muiden töiden ohessa. Opiskelijat soveltuvat erinomaisesti erilaisiin suunnittelu- ja kehittämistehtäviin, kertoo Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen, joka on opiskelijarekrytointi-idean isä.  

Erityistä huomiota työtehtävissä kiinnitetään siihen, miten opiskelija voi hyödyntää harjoittelua omissa opinnoissaan ja omassa ammatillisessa kehittymisessään. Tehtävien tulee soveltua nimenomaan asiantuntijatehtäviin valmistuville korkeakouluopiskelijoille.

Kunta-alan työntekijöiden eläköitymisen myötä on tärkeää, että koko kuntasektorin maine mielenkiintoisten työtehtävien tarjoajana paranee etenkin nuorempien työnhakijoiden keskuudessa.

Uusinajattelijoiden opiskelijarekrytoinnissa kuntien tukivoimana on toiminut Etelä-Karjalan liitto. eKarjala.fi-portaalista löytyy aiheesta lisätietoa ja linkit kuntien tarjoamiin työpaikkoihin.

Hakuaika korkeakouluopiskelijoiden harjoittelu- ja opinnäytepaikkoihin alkaa tänään 28.1.

Haku päättyy kuntakohtaisesti helmi-maaliskuussa.

#Uusinajattelijat-opiskelijarekryä esitellään tänään LUT-yliopiston DuuniDay-tapahtumassa klo 10-15.

Lue lisää harjoittelu- lopputyöpaikoista: www.ekarjala.fi/opiskelijarekry

Katso Imatran kaupungin harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikat .

 

Lisätiedot:

Aluekehitysasiantuntija Anni Laihanen, p. 040 483 5216, anni.laihanenatekarjala.fi (anni[dot]laihanen[at]ekarjala[dot]fi)

Viestintäasiantuntija Virve Lindström, p. 040 823 4229, virve.lindstromatekarjala.fi (virve[dot]lindstrom[at]ekarjala[dot]fi)

Imatran osuudesta:  Apuaiskaupunginjohtaja  Kaisa Heino, p. 020 617 2206, kaisa.heinoatimatra.fi (kaisa[dot]heino[at]imatra[dot]fi) (tavoitettavissa ti 28.1. iltapäivällä)

 

Kuntakohtaiset paikat

  • Lappeenranta: 14+yhtiöiden paikat
  • Imatra: 15  (näistä 3 jo  täytetty)
  • Lemi: 1
  • Luumäki: 2
  • Parikkala: 2
  • Rautjärvi:  2
  • Ruokolahti: 2
  • Taipalsaari: 2
  • Savitaipal: 1 (täytetty)
  • Kaikki yhteensä: yli 40