Kuva
Etelä-Karjalan vahvuus on arki, jossa esimerkiksi luonto on lähellä.

Hyvästä elämästä vetovoimatekijä maakuntaan

Tiedote
24.9.2019 14:38
Nuoret odottavat nopeampaa reagointia. Tämä vaatii vanhojen hierarkioiden murtamista.

Etelä-Karjalassa viestitään jatkossa maakunnan vetovoimaisuudesta yhdessä. Näin linjaa kuntien, yrittäjien, maakuntaliiton ja eri yhteisöjen uusinajattelijat.

Kysymys on arjen teoista. Maakunta luo yhdessä eri toimijoiden ja yrittäjien kanssa koko elämän mittaiset palvelupolut syntymästä vanhuuteen. Hyvästä elämästä tehdään aidosti vetovoimatekijä.

Yksi olennainen asia on liiallisesta byrokratiasta luopuminen. Sen tilalle opetellaan ratkaisukeskeisyyttä.

Olennaista on sitoa nuoret tähän muutostyöhön ja sen suunnitteluun. Nuoret odottavat nopeampaa reagointia. Tämä vaatii vanhojen hierarkioiden murtamista.

Toinen konkreettinen toimenpide on menestysagentit, jotka jalkauttavat uutta kulttuuria maakuntaan. Agentit ovat maakunnassa jo toimivia henkilöitä, joilla on paloa oman työn ohessa puhua yhteisen hyvän puolesta.

Etelä-Karjalan Uusinajattelijat on yhteisfoorumi, jolla haetaan uudenlaista tekemisen meininkiä. Uusinajattelijoiden tarkoitus on nostaa maakunnan toimijat omista poteroistaan ja markkinoida maakuntaa yhdessä. Projektiluontoisen työn neljäs vaihe on saatu päätökseen. Siinä määriteltiin uusinajattelun tavoitteet. Ne ovat kiteytettynä seuraavat:

  1. Yhdessä joka tasolla ja joka suuntaan.
  2. Nopeammin, korkeammalle, rohkeammin.