Kuva
Kosken moduuli.

Kosken koulun moduulit toimittaa Parmaco

Tiedote
23.4.2019 18:31
Maanrakennustyöt alkavat huomenna keskiviikkona.

Kosken koulukeskuksen moduulit toimittaa Parmaco Oy. Yhtiö oli ainoa kilpailutukseen osallistunut moduulitoimittaja.

Kosken moduulikilpailutuksessa erityistä oli se, että tällä kertaa koulutilat vuokrataan useiksi vuosiksi. Vuokra-aika alkaa 2019 ja päättyy vuonna 2031.

─ Moduulit toimitetaan meille kahdessa erässä. Ensi syksynä otetaan käyttöön Imatran kaupungin moduulit. Seuraava toimitus on vuonna 2021, jolloin tulevat Itä-Suomen koulun osuus, rakennuttaja Ari Lattu Mitrasta kertoo.

Pitkä vuokra-aika johtuu siitä, että kaupungissa varaudutaan oppilasmäärän laskuun. Tämän hetken arvioiden mukaan oppilaat mahtuvat rakenteille tuleviin uusiin tiloihin reilun 10 vuoden päästä.

Vaikka tilat tulevatkin käyttöön vain rajalliseksi ajaksi, niin laadultaan ne vastaavat normaaleja kiinteistöjä.

­─ Kaksikerroksiset moduulit täyttävät pysyvän rakennuksen vaatimukset. Esimerkiksi eristykset, ikkunat ja ovet ovat yhtä hyviä kuin pysyvissä kiinteistöissä, Lattu selventää.

Moduulit on suunniteltu ja yksilöity Imatran kaupungin ja Itä-Suomen koulun tarpeisiin.

Kokonaisala moduuleissa tulee olemaan 1550 neliötä. Kaupungin vuokraamissa tiloissa käyttäjinä tulee olemaan noin 200 oppilasta ja Itä-Suomen koulun tiloissa noin 160 oppilasta.

Kaupungin moduulin pystytys tulee maksamaan 200 000 euroa, Itä-Suomen koulun osuus maksaa 150 000 euroa.

Kuukausivuokra ilman pystytyskuluja on ensimmäisenä kahtena vuonna 12 415 euroa. Koko kohteen valmistuessa vuonna 2021 vuokra on 23 270 euroa.

Perustusten teko alkaa keskiviikkona

Moduulit sijoitetaan nykyisen pienen koulukentän taakse. Kulku moduuleille tapahtuu koulukeskuksen rakentamisen ajan lyseon pihan kautta.

Maanrakennustyöt alkavat keskiviikkona. Työmaa-alue aidataan ja töiden alkaessa Sulkukujaa levennetään. Lisäksi kevyt liikenne erotetaan työmaaliikenteestä aidalla.

─ Moduulien pystytys aloitetaan kesäkuun alussa. Työ valmistuu heinäkuun loppuun mennessä, jotta kalustamiselle jää aikaa elokuun alkupuoli, Lattu sanoo.

Nyt valittu moduulitoimittaja Parmaco on toimittanut Mansikkalan koulukeskuksen moduulit. Kosken viime syksynä käyttöön otetut väistötilat ovat sen sijaan Temporentin.

 

Lisätietoja:

Rakennuttaja Ari Lattu, Mitra, p. p. 05-235 2825, ari.lattuatmitra.fi

Projektipäällikkö Mari Routti, palveluverkkoprojektin toimeenpano, 040 8372646, mari.routtiatimatra.fi