Kuva
Patotie sijaitsee lähellä Stora Enson tehtaita.

Patotielle suunnitteilla pyörätie

Tiedote
25.1.2019 14:41
ELYn, Stora Enson ja Imatran kaupungin yhteishanke.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus laatii parhaillaan yhteistyössä Imatran kaupungin ja Stora Enso Oyj:n kanssa tie- ja rakennussuunnitelmaa kevyen liikenteen yhteyden toteuttamiseksi Patotielle.
Maantiestä reunakiveyksellä pääosin erotettavan kevyen liikenteen väylän kokonaispituus olisi välillä Rantaportinkatu-Karjalantie noin 700 metriä.
Tiesuunnitelma-aineisto laaditaan alkutalven 2019 aikana. Kyseessä on ELYn tie, joten suunnitteluvastuu on ELYllä.

─ Suunnitelman nähtävillä olo käynnistyy erikseen ilmoitettavana ajankohtana alkukesällä. Hyväksytty lainvoimainen tiesuunnitelma mahdollistaa hankkeen toteutuksen aikaisintaan vuonna 2020, ELYn projektivastaava Hannu Moilanen toteaa.

Päätöstä rakentamisesta ei ole olemassa. Hankekohde ei tällä hetkellä sisälly Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueellisiin perustienpidon investointikohteisiin.

─ Suunnittelun kustannukset jaetaan kolmeen osaan (ELY, Stora Enso ja Imatran kaupunki), mutta rakentamiskustannuksien jaosta osapuolien kesken neuvotellaan erikseen, Imatran kaupungininsinööri Päivi Pekkanen kertoo.

Stora Enso on ollut aloitteellinen asiassa.

─ Kannustamme työntekijöitämme työmatkaliikuntaan ja haluamme heille turvalliset reitit pyöräilyyn ja jalankulkuun. Päästäkseen työpaikalleen Kaukopään rannanpuolelle työntekijämme ovat joutuneet pyöräilemään tehdasalueen läpi, missä on paljon tasoristeyksiä, raskasta liikennettä ja rakennustyömaita - monenlaisia vaaranpaikkoja. Erillinen pyörätie parantaa työmatkaturvallisuuttamme, Imatran tehtaiden tehtaanjohtaja Jari Tiura sanoo.

 

Aiheesta lisää KAS ELY-keskuksen hankelinkistä, jota päivitetään työn edetessä. Avaa linkki  tästä.

 

Lisätietoja:

Projektivastaava Hannu Moilanen, ELY, 0295 029191, hannu.moilanenately-keskus.fi

Imatran kaupungininsinööri Päivi Pekkanen, p. 020 617 4418, paivi.pekkanenatimatra.fi

Tehtaanjohtaja Jari Tiura, Stora Enso Imatran tehtaat, p. 040-708 5632, jari.tiuraatstoraenso.com