Kuva
Kaisa Heino

Blogi Kaisa Heinolta: Imatran onnistumissuunnitelma todeksi

Tiedote
18.12.2018 15:53
Aloitamme matkan Kokeillen, Kimpassa, Ketterästi.

 

Syyskuun henkilöstöjuhlan avauspuheessa sekä sen jälkeen kirjoittamassani blogissa puhuin hieman kaupungin uudistuneesta strategiasta. Lupailin, että loppuvuoden aikana on tiedossa mukavaa tekemisen meininkiä teemoilla Kokeillen, Kimpassa, Ketterästi.

 Syksyn kiireiden pyörteissä pääsimme lopulta työstämään strategian jalkautuksen askeleita vasta joulukuun alussa. Järjestimme esimiesten kanssa yhteisen työpajapäivän, jossa pohdimme, miten lähdemme toteuttamaan ensimmäistä askeltamme ”Kokeillen”? Päivän aikana kertyi kasa erilaisia työskentelytapoja ja vaihtoehtoja, joilla kaikki yksiköt ja tiimimme voivat ryhtyä herättelemään uutta vaihdetta oman porukan kokeilu- ja ideointikulttuuriin.

 Samalla puhuimme myös strategian selittämisestä. Selittämisen tueksi on työstetty videoita, jotta jokainen meistä ymmärtäisi suunnitelmistamme ainakin pääosin yhdenmukaisesti. Vain näin voidaan varmistaa, että meillä on aidosti yhteiset päämäärät ja toimintatavat.
Keskustelimme myös siitä, nostattaako strategia jo pelkkänä terminä kuulijalle epämukavan olotilan jostain epämääräisestä ja vaikeasta asiasta – ajatuksen, että ei se ”strategia” ainakaan minun työtäni koske. Puhuisimmeko mieluummin selkokielellä Imatran onnistumissuunnitelmasta? Sitähän strategia on. Yhteinen onnistumissuunnitelmamme. Se viitoittaa joka päivä meidän jokaisen työtä, työpäivän aikana tekemiämme valintoja sekä tapaa, miten työstämme viestimme.

 Imatra on, ja haluaa olla, kokoaan suurempi kaupunki. Siinä visiomme.

Onnistumissuunnitelmamme kolme kärkeä ovat elinvoimaisuuden vahvistaminen, hyvinvoinnin edistäminen ja uudistuvat toimintatavat. Nämä kolme ohjenuoraa viitoittavat kaikkea toimintaamme.
Elinvoimaisen kunnan yhteisenä asiana kerromme eteenpäin iloista, aktiivista ja positiivista viestiä kaupungistamme. Jokainen voi osallistua kehittämällä uusia kaupunkimme vetovoimaa lisääviä asioita, sekä jakamalla viestiä iki-ihanasta Kansallisihmeestämme. Tuodaan rohkeasti ja näkyvästi esille alueemme erityispiirteet ja onnistumisemme!
Onnistumissuunnitelmamme toteutusta viemme siis nyt eteenpäin kolmessa sopivan kokoiseksi pureksitussa palassa.

1. Kokeillen on sitä, että me ideoimme aktiivisesti, uudistumme ja kokeilemme rohkeasti.

2. Kimpassa tarkoittaa yhdessä tekemistä ja yhteen hiileen puhaltamista. Olemme rajat ylittävää voimaa.

3. Ketterästi kertoo tavastamme toimia: olemme ripeä, valpas ja konstailematon.

Ensimmäisen vaihe on siis käynnistynyt! Tarkoitus on herättää kaikissa meissä luovuus ja ideointi kukkaansa, herättää henkiin myös ne hullut ideat imatralaisten hyvinvoinnin ja Imatran elinvoiman käyttövoimaksi.

Meil on kaikkee ja myö pystytään!

 

Katso video tästä, mikä on meidän strateginen tarinamme.

 

Kaisa Heino

apulaiskaupunginjohtaja

kaisa.heinoatimatra.fi (kaisa[dot]heino[at]imatra[dot]fi)