Kuva
Linnalan koulu

Linnalan koulussa opiskelu jatkuu, sisäilmasta oireileville tarjotaan mahdollisuutta siirtoon

Tiedote
27.8.2018 20:30
Koulusta ei tutkimusten jälkeen ole löytynyt syytä sulkemiseen.

Imatran kaupunginhallitus käsitteli Linnalan koulun sisäilmatilannetta maanantaina.

Terveydenhoitajalle tämän syksyn aikana tulleiden ilmoitusten perusteella Linnalan koulun yhteensä 335 oppilaasta ja henkilökunnan jäsenestä 40 on kokenut oireilua koulun sisäilmasta.

Kaupunginhallituksen kokouksessa rakennusterveysasiantuntija, RTA, Olli Inkinen Raklamit Oy:stä selvitti kiinteistössä kesällä tehtyjä korjauksia ja korjauksen jälkeen tehtyjä tutkimuksia.

Tiiviystutkimusten mukaan tehdyt muutostyöt ovat korjanneet koulun sisäilmaa selvästi. Toisessa kerroksessa on havaittu vielä ongelmia ilmavuotojen ja lattiamateriaalien osalta, jotka tullaan korjaamaan. Sisäilmatyöryhmän mukaan koulutyötä voidaan jatkaa.

Teknisissä tutkimuksissa koulun tiloista ei ole tähän mennessä löytynyt sellaisia tekijöitä, jotka puoltaisivat koko koulun sulkemista, kaupunginjohtaja Kai Roslakka sanoo.

Vanhemmille järjestetään tämän viikon keskiviikkoiltana tilaisuus Linnalan koulussa, jossa korjausten jälkeisiä tutkimustuloksia esitellään. Samassa tilaisuudessa asiantuntijat vastaavat myös yksityiskohtaisiin kysymyksiin, joita vanhempaintoimikunta on lähettänyt kaupunginhallitukselle.

­Kaupunginhallitus toteaa kannanottonaan, että jokaiselle sisäilmasta oireilevalle lapselle järjestetään mahdollisuus siirtoon kaupungin toiseen kouluun viivyttelemättä.

Siirtoa tulee huoltajan anoa. Anomuksen liitteeksi edellytetään lääkärintodistusta. Koulu tiedottaa Wilman kautta siirtohakemuksista tarkemmin parin päivän sisällä.

 

 

Hakemus toissijaiseen kouluun.

 

 

Lisätietoja:

Tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunenatimatra.fi

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen, p. 040 548 3790, anna.helminenatimatra.fi (anna[dot]helminen[at]imatra[dot]fi)

Kaupunginjohtaja Kai Roslakka, p. 020 617 2226, kai.roslakkaatimatra.fi (kai[dot]roslakka[at]imatra[dot]fi)

 


 
 
 
 
 

Jos epäilet kärsiväsi sisäilmaongelmasta kaupungin tiloissa

  • Ota yhteyttä kouluterveydenhoitajaan (oppilaat ja huoltajat), työterveyteen (henkilöstö). Sisäilmatyöryhmä saa viralliset määrät oireilevista henkilöistä ja ongelmatiloista vain tätä kautta.
  • Jos oireet eivät helpotu tehtyjen korjaustoimenpiteiden jälkeen, olkaa uudelleen yhteydessä terveydenhoitajaan/työterveyteen.
  • Mikäli vanhempi kokee, että lapsi ei voi opiskella / olla hoidossa  ilmanlaadun vuoksi tietyssä tilassa, voi hakea siirtoa lääkärintodistuksella. Kaupungilla on nopeastikin valmius yksittäisten oppilaiden siirtoihin.