Kuva
Suurlähettiläs Chen Li (kesk.) kannusti ystävyyskaupunkitoiminnassa konkreettisiin hankkeisiin. Vasemmalla rouva Qin Sa ja oikealla avustaja Ma Zice.

Kiinan suurlähettiläspari viihtyi Imatralla

Tiedote
20.8.2018 17:56
Pitkä matkailuhistoria, rajanylityspaikka ja teollisuus kiinnostivat.

Kiinan kansantasavallan Suomen suurlähettiläs Chen Li vieraili vaimonsa Qin San kanssa Imatralla sunnuntaina ja maanantaina.

Suurlähettiläsparille esiteltiin Imatraa, kaupungin teollisuutta, matkailun mahdollisuuksia, luontoa ja ympäristön puhtautta. Chen Li oli erityisen kiinnostunut Imatran pitkästä matkailuhistoriasta, rajanylityspaikasta ja teollisuudesta.

Suurlähettiläs vakuutti olevansa tyytyväinen siihen, että hän sai tutustua paremmin kaupunkiin. Hänellä oli jo ennestään tietoa Imatrasta.

── Täällä on osattu ottaa monia asioita huomioon. Olin esimerkiksi kovin otettu, että hotellissa oli tekstit myös kiinaksi. Tunsin oloni hyvin kotoisaksi, Chen Li kertoi tyytyväisenä.

Sunnuntaina suurlähettiläs vieraili muun muassa Dragonboat-tapahtumassa ja risteili Saimaalla Imatran lähivesillä.

Maanantaiaamuna vieraat piipahtivat kaupungintalolla tapaamassa kaupungin johtoa ennen vierailuaan Stora Enson Imatran tehtaille.

Suurlähettiläs peräänkuulutti Imatran ja Kiinan ystävyyskaupunkitoiminnalta konkreettisuutta, molempia osapuolia hyödyntäviä hankkeita.

 

Lisätietoja:

Yhteysjohtaja Tea Laitimo, p. 020 617 2212, tea.laitimoatimatra.fi (tea[dot]laitimo[at]imatra[dot]fi)