Kuva
Niki Tuuli ja kaupunkipyörä
Palkittujen joukossa on Niki Tuuli.

"Pyörä toimi hyvin", kommentoi Niki Tuuli ajon jälkeen

Tiedote
25.7.2018 19:03
Easybiken toimitusjohtaja Yu Guo esitteli kaupunkipyöriä toimittajille Imatrankoskella heti niiden saavuttua. Paikalla oli myös Imatran kaupungin edustajia, pyöräilykaupunkien verkoston Virpi Ansio ja moottoripyöräilijä Niki Tuuli.

Niki Tuuli kehui ajamista kaupunkipyörällä.

- Pyörä toimi hyvin, jarrut toimii ja muutenkin tuntu ajettavuus ihan hyvältä, niin mikäs siinä kun lähtee polkemaan. Toivottaan että kaikki menee hyvin ja pyörät kestää kunnossa ja ihmiset käyttää niitä silleen kuin kuuluukin. Tosi kätevää, että pyörän voi lukita sovelluksella.

- Hieno asia, että on tollaset hankittu tännekin, että mahdollisesti saadaan ihmisiä liikkumaan, kun ei tarvitse hankkia omaa fillaria , fiilisteli Niki Tuuli.

Muutaman kilometrin pyörälenkki kaupunkipyörällä taittui mukavasti.

Pyöräilykuntien verkoston hallituksen jäsen, Sitowisen konsultti Virpi Ansio, on ollut selvittämässä Imatran kaupunkipyörähanketta Liikenneviraston rahoituksen turvin. Reissun jälkeen Ansio kertoi odottavansa mielenkiinnolla tuloksia Imatran kaupunkipyöräkokeilusta.

- Kiinnostus kaupunkipyöriin Suomessa on kovaa ja varmasti mielenkiinnolla odotetaan Imatrastakin tuloksia, koska Helsinki on aina omansa, jota ei voi verrata muihin Suomen alueisiin. Tulemme keräämään kokemuksia Imatran kaupunkipyörien käyttäjiltä ja koostamme niistä yhteenvedon, josta muutkin kaupungin saavat oppia.

Polkupyörien kunnosta vastaava Easybiken Yu Guo toivoo, että pyöristä pidetään hyvää huolta.

- Nämä pyörät ovat kestäviä, mutta eivät niin ketteriä. Jos näitä pidetään hyvin, uskalletaan parempiakin pyöriä kokeilla. Tampereen Hervannassa, jossa pyörät laskettiin liikenteeseen heinäkuun alussa, ei ole rikottu tai kadonnut vielä yhtään pyörää. Se on rohkaiseva alku, Yu Guo kertoo.

 

Pyörien ja sovelluksen käyttöohjeet selviävät Easybiken sivuilta osoitteesta www.easybike.fi

Easybike-sovelluksen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta