Kuva
Paajalan merkitys opetusmetsänä on tulevalle Mansikkalan koulukeskukselle tärkeä.

Paajalan metsään ei tule lisää tontteja

Tiedote
20.6.2018 17:41
Kaupunkilaisten mielipide vaikutti ratkaisuun, alue varataan opetuskäyttöön.

Paajalaan ei rakenneta tällä erää uusia omakotitalotontteja. Kyseinen kaavahanke keskeytetään. Kaavahankkeen keskeyttämisestä linjaa kaupunkikehittämislautakunta ensi viikolla.  Samalla lautakunnalle esitetään, että Paajalan 5,22 hehtaarin metsäalue varataan koulujen opetuskäyttöön.

Kaavakävelyllä pari viikkoa sitten meillä oli hyviä keskusteluja alueen asukkaiden ja koulun väen kanssa. Kun Mansikkalaan rakennetaan nyt isoa koulukeskusta, on tärkeää taata sille luonnonläheinen oppimisympäristö, jonne on lyhyt matka, kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs sanoo.

Palautetta alueen kaavasuunnitelmasta on annettu jo ennen kaavakävelyläkin runsaasti.

Alueelle oli suunnitteilla 10-15 pientalotonttia. Vastaavalle määrälle tontteja ei ole paikkoja yhdessä paikassa Mansikkala-Imatrankoski –alueella. Tonttien osoittaminen ratkaistaan Imatran yleiskaava 2040 suunnittelun yhteydessä. Samassa yhteydessä ratkaistaan laajemmin myös alueen maankäyttö ja viherkäytävän säilyttäminen Paajalassa.

Yleiskaavatyössä selvitetään niiden metsäalueiden sijainti ja laajuus, jotka on syytä säilyttää opetuskohteina ja virkistysalueina.

 

Lisätietoja:

Kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs, p. 020 617 2204, topiantti.aikasatimatra.fi (topiantti[dot]aikas[at]imatra[dot]fi)

Kaavoitusinsinööri Ulla Karjalainen, 020 617 4457, ulla.karjalainenatimatra.fi (ulla[dot]karjalainen[at]imatra[dot]fi)