Kuva
Nainen kuvaa koskinäytöstä
Nyt saadaan oikeaa tietoa kävijämääristä koskella.

Koskinäytöksistä sopimus Fortumin kanssa

Tiedote
31.5.2018 18:00
Vuonna 2019 kesäkaudella näytöksiä viitenä päivänä viikossa, lisäksi erikoisnäytöksiä juhlapäivinä ja massatapahtumissa.

Imatran kaupunki ja Fortum ovat alustavasti päässeet yhteisymmärykseen koskinäytösten määristä ensi vuodesta alkaen.

Jatkossa koskinäytöksiä esitetään juhannuksesta elokuun puoliväliin asti viidesti viikossa, keskiviikosta sunnuntaihin.

Tämän lisäksi näytöksiä toteutetaan uutenavuotena, vappuna, kesänavauksessa, Imatra-päivänä ja isompien massatapahtumien yhteydessä.

Sopimuksessa uutta onkin se, että näytöksiä on tarvittaessa myös varsinaisen kesämatkailukauden ulkopuolella, koskinäytöksistä kaupungin puolesta vastaava Pentti Miikki Imatra Base Campista sanoo.

Ennen patoremonttia näytöksiä esitettiin juhannuksesta elokuulle jokaisena päivänä viikossa, mutta lisänäytöksistä neuvoteltiin tapauskohtaisesti, ja näitä näytöksiä oli harvoin.

Koskinäytöksistä nousi keskustelu aikaisemmin keväällä, kun Fortum ilmoitti, että patoluukkujen teknisen toiminnan turvaamiseksi näytösten määrän vähentämisestä on aiheellista neuvotella. Nyt tehty suunnitelma syntyi hyvässä yhteishengessä.

Mielipidettä koskinäytöksistä on kysytty laaja-alaisesti kaupungissa toimivilta matkailu- ja palvelualan yrityksiltä.

Koskinäytöksiin on aiemmin varattu 79 000 euron määräraha. Tästä summasta on jatkossa lohkaistava aikaisempaa suurempi osa kiristyneiden yleisöturvallisuusmääräysten vaatimiin lisäkustannuksiin. Poliisi on ilmoittanut, että jatkossa koskisillan liikenne on estettävä näytösten ajaksi.

Meidän olisi myös investoitava valaistus- ja äänitekniikkaan jotain, sillä vanha tekniikka jouduttiin purkamaan patoremontin alta pois. Tämä on ensi syksyn budjettineuvotteluun kuuluvia asioita, Miikki toteaa.

Tarkka vuoden 2019 koskinäytöskalenteri julkaistaan syksyllä.

 

Lisätietoja:

Koskinäytösten yhteyshenkilö Pentti Miikki, Imatra Base Camp Oy, p. 358 20 617 7011, pentti.miikkiatimatrabasecamp.fi (pentti[dot]miikki[at]imatrabasecamp[dot]fi)