Kuva
Yrittäjien ELPO-tutkimuksen arvio Imatrasta.

Yrittäjät toivovat hankintaosaamisen petraamista Imatralta

Tiedote
24.5.2018 16:59
Suomen Yrittäjät on kysynyt yrittäjien arviota kotikuntansa elinkeinopolitiikasta nyt kahdeksan kertaa.

Yrittäjien elinkeinopoliittisen kyselyssä  Etelä-Karjalan kunnat olivat lähellä valtakunnan keskiarvoa, joka oli 6,7. Imatran kokonaiskeskiarvoksi yrittäjät arvioivat 6,4. Se on lähes sama, mikä annettiin maakunnan keskiarvoksi (6,5).

Imatra yltää valtakunnalliselle keskiarvotasolle tai hivenen sen yli kahdella osa-alueella. Ne ovat kuntapalvelut ja infrastruktuuri sekä kehitysyhtiön toiminta. Eniten petrattavaa Imatralla on yrittäjien mielestä hankintapolitiikassa sekä koulutuksessa ja osaamisessa.

Hankintaosaamista, elinvoimaisuuden lisäämistä ja yhteistyötä yrittäjien kanssa pyritään Imatralla parantamaan uudella HIH-hankkeella, jonka rahoitus on juuri varmistunut. 

Suomen Yrittäjät on kysynyt yrittäjien arviota kotikuntansa elinkeinopolitiikasta nyt kahdeksan kertaa. Kyselyn tulokset ovat olleet hyvä keino lisätä yrittäjien ja kunnan yhteistyötä.

- Kaikissa kunnissa Luumäeltä Parikkalaan uskotaan yhteistyön yritysten kanssa lisäävän mahdollisuuksia selvitä väestörakenteen muutoksista. Maakuntauudistuksen odotus on asettanut kunnat pohtimaan ehkä liikaakin omaa rooliaan elinvoimaisuuden kustannuksella, puheenjohtaja Minna Kokki Etelä-Karjalan Yrittäjistä arvioi.

Imatran osalta kyselyyn vastanneiden määrä oli 35.