Kuva

Imatra siirtyy yhden oppilaaksiottoalueen malliin

Tiedote
13.12.2017 10:58
Sisaruusperiaate unohtui joidenkin lasten koulupaikkaratkaisuista. Virhe korjataan, vanhemmilta toivotaan näissä tapauksissa yhteydenottoja.

Imatran kaupunki on tällä viikolla lähestynyt kirjeitse ensi syksyn koulutulokkaiden vanhempia. Viestin tarkoitus oli kertoa uudesta yhden oppilaaksiottoalueen periaatteesta ja lapsen tulevasta koulusta.

Valitettavasti joidenkin perheiden osalta koulupaikkaratkaisu oli virheellinen.

Virhe johtui siitä, että koulupaikkaratkaisussa oli jäänyt ottamatta huomioon sisaruusperiaate. Tällä tarkoitetaan sitä, että nuoremmalle samassa osoitteessa asuvalle sisarukselle osoitetaan sama koulu, jossa vanhempi sisarus on jo oppilaana päätöksentekohetkellä.

Pyydämme näissä tapauksissa, joissa virhe toivotaan korjattavan, vanhempia olemaan yhteydessä koulukeskusten johtaviin rehtoreihin. Rehtoreiden yhteystiedot ovat tämän viestin lopussa.

Imatran hyvinvointilautakunta (§8 24.3.2017) on määritellyt perusopetuksen oppilaaksiottamisen perusteet.

Imatran kaupungin alue määritellään yhdeksi oppilaaksiottoalueeksi, jossa sijaitsee kolme aluetta uusien koulukeskusten mukaisesti. Koulukeskukseen otetaan aina ensisijaisesti oman suunnittelualueen oppilaat. Jos tilaa on, voidaan suunnittelualueelle ottaa myös muualta tulevia oppilaita. Tämä koskee myös esiopetusta keväästä 2018 alkaen.

Kaupunki osoittaa jokaiselle lapselle koulupaikan. Yhden oppilaaksiottoalueen mallilla oppilaiden koulupolku on yhdenmukainen ja selkeä. Esiopetus sijaitsee samalla alueella koulun kanssa.

Lisätietoja:

Mansikkalan koulukeskus: Lasse Tiilikka 020 617 5718

Kosken koulukeskus: Marjatta Koskensalo 020 617 5803

Vuoksenniskan koulukeskus: Janne Rautiainen 020 617 5809

​Sähköposti rehtoreille: etunimi.sukunimiatimatra.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]imatra[dot]fi)