Kuva

Imatran DigiLab menestyi Quality Innovation Award- kilpailussa

Tiedote
1.12.2017 14:33
Jukka Partinen ja Kari Perälä kävivät hakemassa kunniamaininnan Potentiaaliset innovaatiot -sarjasta rajasovellukselle.

Imatran kaupungin DigiLab-ryhmän uusi rajasovellus on palkittu kunniamaininnalla arvostetussa Quality Innovation Award- kilpailussa torstai-iltana. Sovellus menestyi Potentialiset innovaatiot -sarjassa.

Keväällä virallisesti käyttöön otettava sovellus palvelee rajanylittäjiä ja ennata ehkäisee jonojen syntymistä raja-asemilla. Sovellus mahdollistaa myös lomakkeiden digitalisoinnin ja rajanylittäjille tapahtuvan, kohdennetun kaupallisen markkinoinnin.

Slushin yhteydessä järjestetyssä palkintoseremoniassa tunnustusta saivat Suomen parhaiksi arvioidut palvelu- ja tuoteinnovaatiot. Kansallisen kilpailun järjestäneen Laatukeskuksen mukaan osallistujia oli kansainvälisesti ennätysmäärä: 431 innovaatiota 12 eri maasta. Suomalaisvoittajien yhteisiä nimittäjiä olivat asiakaslähtöisyys, palvelumuotoilu, yhteiskehittäminen ja ekologisuus. 
 
Kaupallisen läpimurron jo tehnyt innovaatio on Vastuulliset innovaatiot -sarjan voittajaksi valittu EcoFishBoxTM -kalapakkaus, joka on Stora Enso Packaging Oy:n uusiutuvasta puukuidusta valmistama ympäristöystävällinen ja kierrätettävä vaihtoehto kalateollisuudessa laajalti käytetyille styroksipakkauksille. 

 
– On upeaa, kuinka erilaisia innovaatioita organisaatiot kehittävät. Aina ei tarvitse muuttaa maailmaa, vaan yhdenkin prosessin parantaminen voi muuttaa toimintaa oleellisesti. Suomessa syntyy huikeita innovaatioita, mutta organisaatioilla olisi edelleen varaa nostaa päätään, kommentoi Laatukeskuksen toimitusjohtaja Tani Järvinen.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Jukka Partinen, jukka.partinenatimatra.fi (jukka[dot]partinen[at]imatra[dot]fi), p. 0206174419

Tietojohtaja Kari Perälä, kari.peralaatimatra.fi (kari[dot]perala[at]imatra[dot]fi), p. 0206172263