Kuva

Ota koppi, kiusaamiselle stoppi - seminaari 10.11.

Tiedote
10.11.2017 15:45
Imatran kaupungin hyvinvointi- ja koulutuspalvelut järjestää kiusaamista vastustavan seminaarin kaikille kiinnostuneille perjantaina 10.11. Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa

Seminaari keskittyy kiusaamiseen ja sen ehkäisyyn eri näkökulmista. Päivän aikana kuullaan eri asiantuntijoiden näkemyksiä asiasta ja keinoista kiusaamisen ennalta ehkäisemiseen ja siihen puuttumiseen.  

- Imatralla on haluttu ottaa koppi kiusaaminen ennaltaehkäisemiseksi ja siihen aktiivisesti puuttumiseen. Kutsuimme paikalle monialaiset tahot kertomaan menetelmistä, miten kiusaamiseen voidaan puuttua, kertoo opetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio.

Tämä seminaari on yksi osa kiusaamisen ehkäisemiseksi tehtävää työtä ja siksi toivomme, että mahdollisimman moni ottaa kopin asiasta.

- Toivottavasti kaikilla osallistujilla on seminaarin jälkeen käsitys asiasta ja toimenpiteistä, joita kiusaamisen ehkäisy vaatii, toteaa Minna Rovio ja muistuttaa vielä että ääneen pääsevät myös asianosaiset eli lapset ja nuoret.

Seminaarin aloittaa Mannerheimin lastensuojeluliiton nuorisotyön suunnittelija Eeva-Liisa Markkanen puhumalla aiheesta ”Vuorovaikutus ja sen vaikutus kiusaamiseen”. Imatran omista toimintamalleista kiusaamisen ehkäisemiksi kertoo Imatran kaupungin hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Anu Urpalainen.

Virkavallan näkökulman seminaariin tuo vanhempi konstaapeli ja Imatran kaupunginhallituksen jäsen Timo Härkönen, jonka sydäntä lähellä kiusaamisen ehkäisy on ollut jo vuosia.  Oppilashuollon näkemyksiä ja keinoja asiaan puuttumiseksi ja ennalta ehkäisyksi kuullaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin oppilashuollon palveluesimies Sari Linnahalmeen esityksessä. Oppilashuollon yhdessä koulujen ja päiväkotien kanssa toteuttaman yhteisöllinen oppilashuolto on nimenomaan ennaltaehkäisevää työtä ja se pyrkii luomaan yhteisöllisyyttä edistävää ilmapiiriä kouluihin ja päiväkoteihin omalla toiminnallaan.

Seminaarissa kuullaan kiusaamisesta ja sen ehkäisemistä lasten ja nuorten oma puheenvuoro, kun lasten parlamentin ja nuorisovaltuuston edustajat pääsevät ääneen.

Seminaaria voi vielä tulla kuuntelemaan, mikäli aihe kiinnostaa.