Kuva

Koski kuohuu sinivalkoisin sävyin kahdesti

Tiedote
10.11.2017 16:11
Näytökset 5.12. ja 6.12. juhlistavat Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä.

Imatra tarjoaa yhteistyössä Fortumin kanssa kaksi koskinäytöstä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

- Olemme iloisia, että Fortum suostui pyyntöömme, vaikka padon mittava remontti on vielä kesken. Koskemme jos mikä symbolisoi suomalaisuutta. On upeaa, että voimme näin juhlistaa itsenäisyyttämme, kaupunginjohtaja Rami Hasu toteaa.

Koskinäytökset järjestetään juhlan aattona eli 5.12. ja itsenäisyyspäivänä 6.12. Molempina päivinä koski kuohuu kello 17.

Järjestelyistä tekee haasteellisen patoremontin ohella se, että valaistus- ja musiikkikalusto on remontin ajaksi purettu pois.

- Pyrimme kuitenkin toteuttamaan sinivalkoisen valaistuksen padon ja koskisillan välille, koskinäytösten järjestelyistä vastaava Pentti Miikki toteaa.

Musiikkia ei näihin koskinäytöksiin pystytä järjestämään, joten näytökset noudattavat vanhempaa kaavaa. Musiikki tuli osaksi kosken kuohuntaa noin 20 vuotta sitten.

Koskinäytöksien järjestämisessä on kahden vuoden tauko. Tänä kesänä ja ensi kesänä koski on kuiva, sillä Fortum uusii isot valssiluukut.

- Emme vielä tiedä laskemmeko vettä 1-2 luukulla, mutta joka tapauksessa koski kuohuu näyttävästi, Fortumin paikallinen edustaja Erkki Luukkonen lupaa.

Imatran kaupunki tarjoaa 5.-6.12. kaupunkilaisille myös monenlaista muuta ohjelmaa. Niistä kaupunki tiedottaa tarkemmin myöhemmin.

 

 

Lisätietoja:

Koskinäytösten yhteyshenkilö Pentti Miikki, Imatra Base Camp Oy, p. +358 20 617 7011, pentti.miikkiatimatrabasecamp.fi (pentti[dot]miikki[at]imatrabasecamp[dot]fi)

Viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen, Imatra, p. +358 20 617 2400, liisa.hupli-oinonenatimatra.fi (liisa[dot]hupli-oinonen[at]imatra[dot]fi)