Kuva

Imatra tarjoaa Ukonniemeä vaihtoehdoksi maakunta-areenalle

Tiedote
8.11.2017 17:42
Julkisen rahoituksen sijaan tulisi miettiä muita vaihtoehtoja.

Imatran kaupunki on antanut oman lausuntonsa maakunta-areenan esiselvitykseen. Kaupunki näkee hyvänä kehityksenä sen, että Lappeenranta on linjannut tarpeelliseksi rakentaa uuden jäähallin.

Imatran lausunnossa todetaan, että tästä monitoimihallista voi muodostua maakunnan kilpajääkiekon ja taitoluistelun keskus.

Imatra toteaa myös, että nyt varsinaisen maakunta-areenan tarvetta tulisi peilata vahvasti muiden lajien kautta. Kaupunki esittää yhdeksi tarkasteltavaksi vaihtoehdoksi sitä, että mahdollinen maakunta-areena, jos sellaisen toteuttaminen näyttäisi tarkoituksenmukaiselta, sijoitettaisiin Ukonniemeen, jossa on jo entuudestaan eri lajien harjoittelupaikkoja ja majoituskapasiteettia.

Imatra toteaa lausunnossaan, että areenan rahoitus mietittäisiin muuten, kuin julkisen rahoituksen kautta. Tarkasteltavia toteutusvaihtoehtoja voisivat olla esimerkiksi yhtiöpohjainen ratkaisu, elinkaarihanke tai yksityinen vuokrahanke.

 

Lisätietoja:

Kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs, p. 020 617 2204, topiantti.aikasatimatra.fi (topiantti[dot]aikas[at]imatra[dot]fi)