Kuva

Tänä kesänä purettu 31 venekoppia, noin 200 jää maisemaan

Tiedote
13.10.2017 15:23
Muutaman kopin omistajia etsitään yhä. Myös maapohjien vuokrarästejä karhutaan.

Imatran kaupunki on kesän aikana siivonnut Saimaan rantoja.

- Palkkatukihenkilöiden ja lautan avustuksella olemme keränneet rannoilta sekajätettä, rauta- ja lautarojuja sekä jo aikaisemmin purettujen koppien jäännöskasoja, kertoo työnjohtaja Hanna Nevalainen.

Maisemasta on poistunut kesän aikana myös 31 huonokuntoista venekoppia. Puretut kopit ovat sijainneet Lempukassa, Hosseinlahdella, Malonsalmessa, Leppälahdella ja Patalahdessa.

-Kaupunki tuli koppien entisiä omistajia vastaan kampanjahengessä ja tarjoutui purkajaksi. Yleensä koppien purku on omistajien vastuulla.

Osassa kopeista on ollut saunoja ja betonirakenteita, joiden purku on teettänyt lisätyötä.

Rantojen siivousurakka aloitettiin kaupungissa jo vuonna 2010. Enää jäljellä on alle kymmenen purkukuntoista venesuojaa. Näiden koppien kaikkia omistajia ei ole tavoitettu, osalla on maapohjasta vuokrarästejä.

-Vuokrasopimuksia ei uusita mikäli omistajilla on vuokrarästejä tai kopit ovat huonokuntoisia.

Tästä on jo keväällä tiedotettu kirjeellä ja koppien seinissä kylteillä. Nyt kaupunki lähettää vielä kirjeet ja muistuttaa vuokrarästien selvittämisvelvoitteista perinnän kanssa.

-Venekopit tulee kunnostaa. Jos näin ei ole toimittu toukokuun alkuun 2018 mennessä, maastokatselmuksen perusteella omistajille lähtee vielä korjauskehoitukset ja mahdollinen uhkasakko–menettely alkaa.

Vanha venekoppiperinne ei ole katoamassa Imatralta. Pystyssä olevia, parempikuntoisia koppeja on yhä noin 200.

-Tarkoitus on, että meillä olisi siistejä, maisemaan sopivia venesuojia. Parhaimmillaan ne ovat hieno osa Saimaan historiaa.

Kesän aikana on purettu myös kuusi pienempää airokoppia.

Muutoksia on luvassa myös kaikille venekoppia varten maapaikan vuokranneille.

-Venekopit numeroidaan uudelleen vuokrasopimuksen uusimisen yhteydessä.  

 

 

Lisätietoja:

Työnjohtaja Hanna Nevalainen p. 0404175356, hanna.nevalainenatimatra.fi (hanna[dot]nevalainen[at]imatra[dot]fi)

Mittaustyönjohtaja Eija Heikkinen 0206172363, eija.heikkinenatimatra.fi (eija[dot]heikkinen[at]imatra[dot]fi) (koppien maapaikan vuokrausasiat)