Etsimme ideoita sujuvampaan kulkemiseen

Imatran ja Lappeenrannan kaupungit ovat avanneet verkkosivuillaan kyselyn, jossa pyydetään asukkailta ja muilta liikkujilta mielipiteitä ja ideoita, kuinka kulkemista sujuvoitettaisiin kaupunkien keskusta-alueilla.

Kuinka sujuvoittaisit liikkumista? -kysely on avoinna 13. marraskuuta asti osoitteissa www.imatra.fi ja www.lappeenranta.fi

Kysely on muodoltaan uudenlainen verrattuna tyypillisiin verkkokyselyihin: samalla kun vastaaja valitsee kehittämisideoista parhaat, hän voi esittää myös omia ideoitaan.  Osallistujien kesken arvotaan palkintoja ja parhaita ideoita esittäneiden kanssa jatketaan esitysten kehittämistä. Kyselyyn pääsee tästä linkistä.

Imatra ja Lappeenranta toteuttavat kyselyn yhteistyössä Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) ja Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa. Oppilaitokset tutkivat kaupunkien kanssa Etelä-Karjalalaisen kokeiluekosysteemin synnyttämistä, missä tämä kampanja on ensimmäinen julkinen ja kaikille avoin kokeilu.

Lappeenrannan teknisen toimen vs. johtaja Pasi Leimi korostaa, että kyselystä saatuja mielipiteitä käytetään liikennesuunnittelun tukena.

– Lappeenrannassa keskikaupungin liikenteestä on viime aikoina keskusteltu paljon lukuisten meneillään olevien rakennushankkeiden takia. Asukkaiden esittämiä ideoita sovelletaan liikennejärjestelyjen suunnittelussa ja toteutuksessa. Toivottavasti saamme ihmiset innostumaan tähän uuteen ja kätevään tapaan esittää ja arvioida liikkumista. Toivon, että niin jalankulkijat, pyöräilijät kuin autoilijatkin antaisivat ideoitaan ja kertoisivat mielipiteitään, Leimi kannustaa.

Imatran kaupungin tietojohtaja Kari Perälä luottaa kansalaisten arviointikykyyn liikkumisen asiantuntijoina.

– Jos vain ihmiset löytävät verkon kehittämisareenat, niin hyviä ideoita tulee varmasti. Oman kokemuksen perusteella kysely suorastaan koukuttaa käyttäjää. Olemme liikenteessä yhtä aikaa isojen haasteiden ja mahdollisuuksien äärellä. Silloin kannattaa kääntää kaikki kivet. Niin villiä ideaa ei ole, etteikö sitä kannattaisi tuoda esille.

Lisätietoja Lappeenrannassa:

Teknisen toimen vs. johtaja Pasi Leimi, puh. 040 740 1643,pasi.leimi@lappeenranta.fi

Suunnittelupäällikkö Timo Kalevirta, puh. 040 637 4400, timo.kalevirta@lappeenranta.fi