Kuva
Ihmisiä kesäisessä sääsää.
Avustusta voi saada myös maksuttomien hyvinvointitapahtumien järjestämiseen. Arkistokuva.

Piristäjä-palvelu alkaa Imatralla

Tiedote
22.4.2016 13:27
Suomen Punaisen Ristin Imatran osasto ja Imatran kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut kehittävät yhdessä uutta, hyvinvointia lisäävää Piristäjä-palvelua Imatralle.

Aluksi lähdetään liikkeelle vanhuksia auttaen. Kun on saatu mukaan runsaasti Piristäjiä, voidaan palvelua tarjota muillekin Imatran seudun asukkaille. Palvelu käynnistyi tammikuussa 2015.

SPR kouluttaa vapaaehtoisia Piristäjiä, jotka auttavat vanhuksia tai muita apua tarvitsevia erilaisiin tapahtumiin, kerhoihin, kirjastoon, museoihin, teatteriin, konserttiin, urheilutapahtumaan tai vaikka kirkkoon. Tarkoituksena on virkistää imatralaisia kulttuurin, liikunnan, yhdessä olemisen ja vapaaehtoisen Piristäjän avulla.

Piristäjätoiminta eroaa SPR:n tunnetusta ystäväpalvelutoiminnasta siinä, ettei piristäjä sitoudu vain yhteen avustettavaan henkilöön, vaan voi piristää samanaikaisesti useampaa ihmistä. SPR koordinoi Piristäjä-palvelua.

Pitkäaikainen SPR:n vapaaehtoinen toimija Anu Urpalainen on lupautunut Piristäjä-palvelu suojelijaksi. Hän omalla esimerkillään ja toimillaan haluaa edistää palvelun käyttöönottoa Imatralla.

Miten palvelu toimii?

Piristettävä valitsee, mihin tilaisuuksiin tai tapahtumiin haluaa mennä. Hänelle ohjataan samasta tapahtumasta kiinnostunut henkilö kaveriksi. Piristäjä voi järjestää kuljetuksen, auttaa tarvittaessa liikkumisessa ja on seurana tapahtumassa. Moni vanhus jää lähtemättä liikkeelle, koska yksin liikkuminen voi pelottaa. Näin saattajasta olisi suuri apu ja tuki.

Piristäjä voi myös kerätä porukkaa kimppakyytiin ja tuoda heidät vaikka kahville tai torille. Toivomme imatralaisten tarttuvan tilaisuuteen ja ryhtyvän Piristäjäksi. Toiminta ei sido mahdottomasti omaa aikaa, kun voi ilmoittautua niihin tilaisuuksiin, mihin muutoinkin olisi menossa.

Imatran kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut sekä Punaisen Ristin Imatran osasto neuvottelevat tapahtumajärjestäjien, kulttuurituottajien ja järjestöjen kanssa saadakseen Piristäjille edulliset tai maksuttomat sisäänpääsyn kulttuuri- ja liikuntatapahtumiin.

Kiinnostuitko Piristäjä-palvelusta? Ota yhteyttä Eija Parttiin arkisin klo 10.00-18.00 välisenä aikana 045 322 4889 tai milloin vain sähköpostilla: eija.parttiatgmail.com (eija[dot]partti[at]gmail[dot]com). Häneltä saat myös ilmoittautumislomakkeen.

Lisätietoja antavat SPR:stä Eija Partti ja Imatran kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluista Ulla Särkinen, 020 617 5360 tai ulla.sarkinenatimatra.fi (ulla[dot]sarkinen[at]imatra[dot]fi)