Kuva

Lasten päivähoitoon hakeminen

Tiedote
14.3.2016 18:11
Elokuussa vapautuvat päivähoitopaikat julistetaan haettaviksi maaliskuun loppuun mennessä.

Toimikauden 2016–2017 alusta 1.8.2016 vapautuvat päivähoitopaikat ilmoitetaan haettaviksi 31.3.2016 mennessä. Muutoin päivähoitoon jatkuva haku. Mikäli päivähoidon tarve alkaa kesken toimikauden, hoitopaikkaa on haettava neljää kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Vanhemman äkillisen työllistymisen tai opiskelun takia kunnalla on velvollisuus järjestää päivähoitopaikka kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Päivähoitopaikkaa haetaan sähköisesti. Hakemus on lapsikohtainen. Päivähoitohakemus on voimassa yhden vuoden. Hoitomaksun määrittelyä varten tositteet perheen tuloista toimitetaan varhaiskasvatuspalveluihin kaupungintalolle lapsen aloittaessa päivähoidon.

Siirtohakemus

Päivähoitopaikan siirtoa toiseen yksikköön tai perhepäivähoidosta päiväkotiin haetaan sähköisesti. Sivun alalaidassa on asiointi-painike nykyisille asiakkaille. Hakemus on tehtävä 31.3.2016 mennessä.

Vuorohoito

Ympärivuorokautista hoitoa tarjoaa Vuoksenniskan vuoropäiväkoti. Laajennettua hoitoa tarjoaa ma–la Mikonpuiston päiväkoti.

Tilapäiset hoitopaikat

Jos tarvitset lapsellesi tilapäistä osa- tai kokopäivähoitoa, voit ottaa yhteyttä päiväkoteihin tai varhaiskasvatuspalveluihin.

Koululaisten iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen lv 2016 - 2017

Iltapäivätoimintaa järjestetään 1.- ja 2.-luokkalaisille ja erityisopetukseen otetuille 3.-9.luokan oppilaille. Paikat myönnetään määräaikaan saapuneiden ilmoittautumisten perusteella. Valinnassa käytetään yhdenvertaisia kriteerejä, vanhemman työn tai opiskelun takia 1.luokkalaiset ovat etusijalla. Harjaantumisopetuksen ja erityisopetukseen otettujen 3.-9. luokan oppilaiden iltapäivätoiminta järjestetään Vuoksenniskan koululla. Koulumatkaetuuden voi käyttää iltapäivätoimintaan siirtymiseen.

Iltapäivätoimintaan ilmoittaudutaan varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.  Harjaantumisopetuksen ja 3.-9. luokkalaisten iltapäivätoimintaan ilmoittaudutaan suoraan koululle.

Maksu määräytyy lapselle varatun päivittäisen toiminta-ajan mukaan. Iltapäivätoimintaan tulee ilmoittautua toukokuun 15 päivään mennessä. 

Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi

www.imatra.fi > Palvelut > Kasvatus ja koulutus > Varhaiskasvatus> Päivähoidon sähköinen asiointi.

Kaikkia hakemuskaavakkeita saa tarvittaessa kaupungintalon info-pisteestä tai kaupungintalon huoneesta 247. Päivähoitohakemuksia saa myös päiväkodeilta ja iltapäivätoimintaan esiopetusryhmistä ja alakouluilta.

Yksityisen perhepäivähoitajan ilmoitusvelvollisuus

Lasten päivähoidosta annetun lain 73/36 28§ mukaisesti yksityinen henkilö tai yhteisö, joka korvausta vastaan harjoittaa lasten päivähoitotoimintaa, on velvollinen tekemään ilmoituksen perhepäivähoidonohjaajalle viimeistään kahden viikon kuluessa toiminnan aloittamisesta. Samalla on esitettävä rikosrekisterilain 6§:n 2 mom. mukainen rikosrekisteriote.

Imatra 10.3.2016
HYVINVOINTI- JA KOULUTUSPALVELUT