Kuva

Imatran kaupunki sopeuttaa hallinto- ja tukipalvelujaan

Tiedote
19.2.2016 16:49
Imatran kaupungin tämän vuoden talousarvion edellyttämään sopeuttamistarpeeseen perustuneet yhteistoimintaneuvottelut kohdistuivat hallinto- ja tukipalveluprosessien henkilöstöön.

Tarkastelun kohteena olivat muun muassa asianhallinta-, asiakaspalvelu-, taloushallinto-, henkilöstöhallinto-, tietohallinto-, kuljetus-, viestintä-, sekä tekniset tukipalveluprosessit. Yhteistoimintaneuvottelut päätettiin 15. tammikuuta ja niiden perusteella työnantaja toteuttaa seuraavat, jo aiemmin ilmoitetut toimenpiteet:

- kohderyhmän määräaikaisia palvelussuhteita ei jatketa,
- neuvottelujen aikana irtisanoutuneiden henkilöiden ja vuoden 2016 aikana eläköityvän hallinto- ja tukipalveluhenkilöstön tilalle ei palkata uutta henkilöstöä,
- hallinto- ja tukipalveluresurssien ylikapasiteettia myydään kunnallisille yhteistyökumppaneille / sidosryhmille ja
- palvelurakenteen muutosten vuoksi tarpeettomaksi jäävän koneiston ja laitteiden sopimuksia ei jatketa tai ne irtisanotaan.

Em. toimenpiteiden lisäksi on irtisanottu kahdeksan henkilöä tehtävistä, jotka ovat vähentyneet tai tulevat vähentymään olennaisesti ja pysyvästi. Irtisanomisilmoitukset on toimitettu asianosaisille henkilökohtaisesti. Nämä toimenpiteet toteuttamalla Imatran kaupungin vuoden 2016 talousarvio on henkilöstökustannusten osalta tasapainossa.

Lisätietoja:

- henkilöstöjohtaja Jouni Urpalainen, puh. 020 617 2224
- vs. hallintojohtaja Kaisa Heino, puh. 020 617 2206
- talousjohtaja Kai Roslakka, puh. 020 617 2226