Kuva

Imatralla rakennettiin liike- ja teollisuusrakennuksia vuonna 2015

Tiedote
12.1.2016 17:46
Vuonna 2015 rakentaminen painottui liike- ja teollisuusrakentamiseen. Asuntorakentaminen väheni edellisvuodesta. Lomarakennuksia rakennettiin edelleen Ukonniemeen. Peruskorjaus- ja muiden muutostöiden sekä pienempimuotoisen rakentamisen määrässä oli myös vähenemistä edelliseen vuoteen verrattuna. Myönnettyjä rakennus- ja toimenpidelupia oli 291 kpl (342 kpl).

Huomattavimmat valmistuneet rakennukset v.2015

Suurimpia valmistuneita liikerakennuksia olivat Prisman liikerakennus Karhumäenkadulle ja uusi Rautakesko  varastokatoksineen Virasojalle. Teollisuusrakennuksia valmistui Imatran Lämpö Oy:n kaksi biolämpökeskusta Rajapatsaalle ja Immolaan sekä Stora Enso Oyj:n varastohalli Tainionkosken tehtaalle . Muita isompia valmistuneita kohteita olivat ampuhiihto- ja pesäpallostadion Ukonniemeen, Tainionkosken koulun ruokala, Lyseon peruskorjaus ja Kosken koulun laajennus sekä Karhumäen siunauskappelin kunnostaminen ja Fortumin Villa Malmin peruskorjaus.

Ukonniemeen valmistui Chalets 2 majoitusrakennus Purjekujalle, 7 kpl vapaa-ajan paritaloja Reivikujalle, kaksi 6-huoneiston lomarakennusta ja 2 kpl 4-huoneiston lomarakennusta Kohonkankaantielle. Rivitaloja valmistui Vuoksenrannankadulle ja Ailinkujalle sekä yhden asuinkerrostalon peruskorjaus Kirkkokadulle.

Huomattavimmat rakenteilla olevat kohteet vuoden vaihteessa

Suurimpia rakenteilla olevia rakennuskohteita on biolämpölaitos Virasojalle,  teatterin rakentaminen Imatrankoskelle, Reinonkadulle rakennettava puukerrostalo, harjaantumiskoulu Vuoksenniskalle sekä varastohalli Ensonrannantielle. Kalarannantielle on rakenteilla ravintola.