Kuva
Keltasininen lippu
Ukrainan värit näkyvät konsertissa 30.4.2023

Ukrainalaista musiikkia vappuaattona Kulttuuritalo Virrassa

19.4.2023 14:18
Ilmaiskonsertin käsiohjelman tuotto ohjataan Nizhynin kaupungille Ukrainaan.

Konsertissa pääosassa ovat ukrainalaisista lapsista koostuva Saimaan Svitanok -kuoro ja ukrainalais-suomalainen sekakuoro Kalyna Imatra, jotka laulavat ukrainalaisia lauluja.

Kuoroja säestää Imatran kamariorkesteri.

Kuorojen lisäksi konsertissa Esiintyy Tanssistudio Jami.

Kuorojen johtaja Elena Kettunen on koonnut kuorot kuluvan kevään aikana Imatralle sotaa paenneiden ukrainalaisten ja muutamien imatralaisten musiikin ystävien joukosta.

– Musiikki on parasta terapiaa ja erinomainen integraation keino. On tärkeää, että emme vain laula keskenämme, vaan voimme osallistua yhteiskuntaan ja omalta osaltamme tukea Ukrainaa. Ensimmäinen esiintymisemme oli Ukrainan sodan vuosipäivänä, sitten kansainvälisenä naistenpäivänä. Nyt saimme aikaan kokonaisen konsertin. On äärimmäisen hieno asia, että voimme tällä tavalla tukea Ukrainaa ja antaa suomalaisille mahdollisuuden tutustua upeaan ukrainalaiseen musiikkiin, Kettunen kertoo.

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelma maksaa kymmenen euroa. Siitä saatu tuotto menee Imatran yhteistyökaupungin Nizhynin hyväksi. Käsiohjelmaa on myynnissä etukäteen muun muassa Imatran kaupungin asiakaspalvelussa.

Lisätietoja:

Kuoron johtaja Elena Kettunen, p. 0401948774

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.