Kuva
Ryhmä rullahiihtäjiä asfaltoidulla radalla Imatralla.

Ukonniemessä Suomen ampumahiihtomaajoukkueen leiri

Tiedote
15.9.2023 12:34
Maajoukkue hakee Imatran rullaradalta uusia haasteita harjoitteluun.

Suomen ampumahiihdon A-maajoukkue ja Terrafame-ryhmä ovat viettäneet Imatralla leiriä rullahiihdon SM-kisoista lähtien. Leiri jatkuu aina 19.9. saakka.

- A-maajoukkueeseen kuuluu kolme naista ja viisi miestä. Terrafame-ryhmä on ikään kuin B-maajoukkueemme, johon kuuluu kaksi miestä ja neljä naista. Lisäksi Imatran leirillä on mukana kolme vastuuvalmentajaa ja kaksi ampumavalmentajaa, kertoo maajoukkueen tiedottaja Matilda Suhonen.

Leirille osallistuu myös Imatra-lähettiläs Venla Lehtonen.

Mikä sai maajoukkueen Imatralle?

Ampumahiihdon maajoukkue leireilee yleensä Vuokatissa tai Kontiolahdella, mutta Imatralla järjestettyjen rulla-ampumahiihdon SM-kisojen jälkeen oli luontevaa pitää leiri samassa paikassa.

- Imatralla olemme nyt ensimmäinen kertaa leirillä. Valmennusjohto valitsee leiripaikat ja tähän valintaan on vaikuttanut Imatran Urheilijoiden isännöimät rulla-ampumahiihdon SM-kilpailut. Valmennusjohto pyrki minimoimaan matkustamista kilpailujen jälkeen. Lisäksi Imatran rullaradalla on erilainen lähestyminen penkalle, mikä tarjoaa harjoituksellisesti uusia haasteita, Suhonen kertoo.

Kolme naista hiihtää rullasuksilla samaan tahtiin Imatralla.

Miten leiri on sujunut?

- Täällä on hyvät olosuhteet leirille tähän aikaan harjoituskautta. Urheilijat ovat tykänneet paikasta ja rullaradasta. Ovat olleet iloisia, kun on ollut vaihtelua leiripaikalle ja uusia maastoja harjoitteluun, Suhonen kertoo.

Treenien väliset vapaat urheilijat viettävät majoituspaikassaan Imatran Kylpylällä. Valmennusjohto suunnittelee ja analysoi harjoituksia, joita käydään yhdessä läpi urheilijoiden kanssa harjoitusten välissä. Vapaa-aika kuluu syömiseen, palautumiseen ja lihashuoltoon.

- Vapaapäivänä on tarkoitus mennä golfaamaan, mikäli vain sää sallii, Suhonen mainitsee.

Nähdäänkö ampumahiihtomaajoukkue Imatralla uudelleen?

- Ensi kaudelle ei ole vielä tehty leiriohjelmaa. Tänä vuonna lumileiri pidetään Vuokatissa ja harjoituskauden viimeinen leiri Kontiolahdella ennen maailmancupin kiertuetta sekä Kontionlahdelta alkavaa IBU-cupia.

Lisätietoja:

maajoukkueen tiedottaja Matilda Suhonen, matilda.suhonenatbiathlon.fi (matilda[dot]suhonen[at]biathlon[dot]fi)0404889128

sisällöntuottaja/koordinaattori Iitaliina Purhonen, Imatra Base Camp Oy, iitaliina.purhonenatimatra.fi (iitaliina[dot]purhonen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 1002

 

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.