Olet täällä

Asuntotontit

Rakenna oma koti Imatralle

Palvelut

Sienimäenrannan asuinalue

Kiinnostavia tontteja ympäri kaupunkia

Omakotitalossa asuminen kiinnostaa monia. Haluaisitko asua valoisalla rinnetontilla sijaitsevassa upouudessa omakotitalossa, josta on kaunis jokinäkymä. Vai olisiko sittenkin puistoon rajoittuva tontti keskustan palvelujen tuntumassa parempi vaihtoehto? Kaikki tämä on mahdollista Imatralla. Täältä löytyvät Vuoksi ja Immalanjärvi, joten omakotitalo kaupungin palvelujen läheisyydessä veden äärellä on toteutettavissa oleva unelma.

Tonttien hinnat ovat 3000 eurosta 48.000 euroon. Usein tontin sijainti on kuitenkin ratkaisevampi tekijä kuin tontin hinta. Suurimman osan tonteista voi vuokrata ja ostaa myöhemmin sen jälkeen, kun rakennus on valmis. Tontin vuosivuokra on 5 % tontin hinnasta.

Sienimäenrannan, Voimalaitoksen alueen ja Killinpuiston tontit

Imatran kaupunki koemarkkinoi ja kysyi kiinnostusta rakentamiseen uusille asuinalueille Sienimäenranta II:een (Sienimäki, 6 OK-tonttia ja 3 RT-tonttia) ja Voimalaitoksen alueelle (Imatrankoski, 9 OK-tonttia ja 8 RT-tonttia) tontteja. Kaupunki pidättää itsellään oikeuden harkita alueiden rakentamista varausten perusteella joko osittaisina tai kokonaisuuksina.

Uudet tontit  Tuulikallio / Ruokokerttusenkatu

Ruokokerttusenkatu sijaitsee Tuulikalliossa, noin 700 metriä Mansikkalan Prismalta Karhumäenkatua pohjoiseen.  Tuulikallion alue on jo suurelta osin rakennettu. Ruokokerttusenkadun rakentamisen yhtey­dessä tarjolle tulee kolme omakotitalotonttia.  Tonttien osoitteet ovat Ruokokerttusenkatu 3, 5 ja 7. Tonttien luovutusmuotona on vuokraus tai osto.

Tontit kuuluvat erillispientalojen korttelialueeseen (kaavamääräys AO-1) ja rakennusoikeus tonteilla on 250 k-m2. Tonteille saa rakentaa yksikerroksisen, maaston korkeussuhteiden mukaan porrastetun erillis­pientalon, jossa autotalli tai -katos on asunto-osan siipiosana. Rakennuksen harjansuunta tulee olla Ruokokerttusenkadun suuntaisesti.  Asunnot on liitettävä kaukolämpöverkkoon. Tonttien länsireunassa Karhumäenkadun puolella on rasitealue, jossa kulkee maanalaiset vesi-, viemäri- ja sadevesijohdot.

Tonttien hinta vaihtelee pinta-alan mukaan. Hinnat ja muita yksityiskohtia on esitetty alla olevassa taulukossa:

tontin osoite  kiinteistötunnus  tontin numero  rakennusoikeus     pinta-ala  hinta   
Ruokokerttusenkatu 3  153–31–40–7  7  250 k-m2 1241 m2 11 802 €   
Ruokokerttusenkatu 5 153–31–40–6  6  250 k-m2 1296 m2 12 325 €
Ruokokerttusenkatu 7 153–31–40–5  5  250 k-m2 1344 m2 12 781 €

Alueella on valmis vesi- ja viemäri- ja hulevesijohtoverkosto Karhumäenkadun puolella. Ruokokerttusen­katu valmistuu sorapintaisena tämän vuoden aikana. Rakentamisen aloitus tonteilla on mahdollista vuoden 2018 alussa.

Tonteille tutustuminen on mahdollista omatoimisesti. Tontit on merkattu kyltein ja tonttien nurkkapisteet on merkitty puurimoin.

Tontit tulevat haettaviksi syksyn 2017 aikana, varausaika on alustavasti 1.9.-31.10.2017. Vain kirjalliset hakemukset huomioidaan. Mikäli tonteille tulee useampi varaushakemus, tontin saaja arvotaan, mahdollinen arvonta suoritetaan varausajan päätyttyä.

Kaavakartta tonttien sijainnista

Lisätietoja sähköpostilla kaupunkisuunnittelu@imatra.fi.
 

Asuimatralla.fi

Uusia alueita esitellään myös kampanjasivustolla www.asuimatralla.fi 

Imatran vapaat tontit

Imatran vapaisiin tontteihin voi tutustua tästä. Tontteja esitellään kaupungintalon 2.kerroksessa huoneessa 246 .

Täytä sähköinen tonttihakemus (vaatii pankkitunnukset)

Tonttihakemukset tästä:

Yksityisen tonttihakemus

Yrityksen tonttihakemus

Kaupungintalolla sijaitseva tonttiyksikkö vastaa kaupungin tarvitseman maan hankinnasta, tonttien esittelystä, vuokraamisesta ja myymisestä rakentajille ja kaupungin maaomaisuuden isännöinnistä.

Palvelusta vastaa

Kiinteistösihteeri
Puhelinnumero(t): 
020 617 4449