Myönteisen Imatra –kuvan edistäjän palkinto

Myönteisen Imatra-kuvan edistäjän palkintoa on jaettu vuodesta 2008 lähtien ja se myönnetään yhteisölle, joka omalla toiminnallaan on edistänyt myönteistä Imatra-kuvaa myös valtakunnallisesti.

  • Vuonna 2021 Myönteisen Imatra-kuvan edistäjän palkinto on myönnetty Jäppilänniemen taidetien aktiiveille. Jo 18 kertaa toteutettu taidetie on lajissaan hyvin ainutlaatuinen. Se on tuotettu kyläläisten, kesäasukkaiden, taiteilijoiden ja taideopiskelijoiden voimin. Tänäkin kesänä taidetiellä oli noin 40 teosta. Taidetie on saanut myös valtakunnan mediassa näkyvyyttä. Taidetie edustaa hienosti imatralaista yhteisöllisyyttä, talkoohenkeä ja paikallista vahvaa taideperinnettä. Palkinnon vastaanotti Raija Niemelä.
  • Vuonna 2020 Myönteisen Imatra-kuvan levittäjän palkinnon saivat Heini ja Johannes Vesterinen perheineen. Vesterisen perhe, Heini, Johannes ja lapset Vilkku, Vuokko ja Veikka, on ilahduttanut viime keväästä saakka imatralaisia pihamuusikkoina ympäri kaupunkia. Vesteriset ovat tuoneet iloa monelle imatralaiselle ja päässeet toiminnallaan myös valtakunnan tiedotusvälineisiin positiivisina imatralaisina.
  • Vuonna 2019 Myönteisen Imatra-kuvan edistäjän palkinto myönnettiin Imatran Ketterä ry:lle. Seura on vuosien saatossa tehnyt pitkäjänteistä nuorisotyötä, jonka kasvatteja pelaa useissa SM-liigan joukkueissa. Seura nousi vain kahdessa vuodessa Mestiksessä voittoon viime keväänä. Seura on saanut suuret kannattajajoukkonsa liikkeelle seuraamaan kotipelien lisäksi pelejä myös muilla paikkakunnilla. Imatra ja Ketterä tunnetaan ja tiedetään nykyään ympäri Suomen.

Related topics