Kuva
Imatran kaupungintalo ja Kulttuurikeskus Virta
Imatran kaupungintaloon on suunnitteilla erä- ja luontokulttuurimuseo.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan museoiden alueellisesta vaikuttavuudesta

Tiedote
16.8.2023 15:13
Museot alueellisen elinvoiman edistäjinä -seminaari järjestetään torstaina 24.8. Kulttuuritalo Virrassa.

Imatran kaupunki ja Suomen Erämuseosäätiö järjestävät yhteistyössä Museot alueellisen elinvoiman edistäjinä -seminaarin torstaina 24.8.2023 klo 1017 Kulttuuritalo Virrassa Imatralla.

Maksuton seminaari on osa Heijastuksia – museot luontoperustaisen liiketoiminnan kehittämisalustoina -hanketta sekä Imatralle suunnitteilla olevan valtakunnallisen Erä- ja luontokulttuurimuseon valmistelua.

Seminaarin pääesitelmät käsittelevät museoiden alueellista vaikuttavuutta kansainvälisten esimerkkien kautta.

  • Tohtori Danielle O´Donovan (University College Cork) tarkastelee museoita alueellisen, hitaan ja kestävän matkailun edistäjinä irlantilaisten esimerkkien kautta (Museums as Drivers of Place-based, Slow and Sustainable Tourism: Case Studies of Cork City and the Irish Sea Ports). Esityskieli englanti.
  • Professori Robert Winterin (University of St. Gallen) aiheena ovat digitaaliset alustat ja liiketoimintamallit museokontekstissa (Platform-based Business Ecosystems as a Facilitator of Business Innovation – with Special Emphasis on Strategy, Design and Governance in the Museum Context). Esityskieli englanti.
  • Professori Jussi Ängeslevä (Universität der Künste Berlin) lähestyy tulevan Erä- ja luontokulttuurimuseon aihepiirejä luennollaan Läsnäolo, vuorovaikutus ja tarina – luonnossa ja luonnosta.

Lisäksi kuullaan paikallisia esimerkkejä museoiden ja yrittäjien yhteistyösuunnitelmista.

– Päivän aikana on myös mahdollisuus tutustua Imatran taidemuseon ja kaupunginmuseon näyttelyihin, projektipäällikkö Aleksi Laaksonen kertoo.

Seminaarin tarkka ohjelma löytyy tästä linkistä. Ilmoittaudu mukaan 22.8. mennessä täällä.

Heijastuksia – museot luontoperustaisen liiketoiminnan kehittämisalustoina -hanke on rahoitettu Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Aleksi Laaksonen, p. 020 617 2228, aleksi.laaksonenatimatra.fi (aleksi[dot]laaksonen[at]imatra[dot]fi)

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.