Kuva
Petteri Summanen.
Petteri Summanen.

Petteri Summanen vierailee ohjaajana Teatteri Imatrassa

12.4.2023 14:00
Summanen ohjaa Imatralla komedian Katoamistemppu. Ensi-iltaa vietetään lauantaina 23.9.

Teatteri Imatrassa nähdään ensi syksynä komedia Katoamistemppu. Näytelmän ohjaajana vierailee ohjaajajana, näyttelijänä ja käsikirjoittajana tunnettu Petteri Summanen.

Katoamistempun pääosassa on kovia kokenut Tylerin yrittäjäpariskunnasta. Pariskunnan talous on pahoissa ongelmissa ja tilanteen korjaamiseksi Tylerit kehittävät ovelan suunnitelman.

Sen toteutus vain ei kestä päivänvaloa.

Näytelmä on yhdistelmä modernia ja perinteistä komediaa, kertoo Summanen.

—Teos on toisaalta hyvin kevyt, italiaistyyppinen komedia ja toisaalta brittikomediaa muistuttava nokkela, aikaa kuvaava näytelmä. Käsikirjoittaja Mike Yeaman on nykypolven kirjoittaja, joka huolehtii katsojien viihtymisestä. Se on hyvin terve ja mielekäs tulokulma.

Summanen kuvailee näytelmää viiltävän tarkaksi kuvaukseksi nykymaailmasta. Teksti on toimiva ja mahdollistaa niin näyttelijöille paikan revitellä.

—Tekstin ei tarvitse olla klassikko ollakseen hyvä. Katoamistemppu taitaa kuitenkin olla hyvää vauhtia matkalla moderniksi klassikoksi.

Imatra on tuttu teinivuosilta

Summanen vierailee Teatteri Imatrassa ensimmäistä kertaa. Imatra hänelle on kuitenkin tuttu jo teinivuosilta.

—Asuin teininä Lappeenrannassa ja kun siellä tuli tylsää, ajelimme kavereiden kanssa Imatralle toteamaan, että myös siellä oli tylsää.

Tällä kertaa hän viettää kaupungissa pidempään ja uskoo viihtyvänsä teinivuosiaan paremmin. Ainakin ensivaikutelma on ollut myönteinen: teatterin henkilökunta vaikuttaa mielenkiintoiselta ja olo on ollut harjoituksissa tervetullut.

—On aina mukavaa tutustua uusiin ihmisiin. Aki Honkatukian kanssa olemme itse asiassa olleet samaan aikaan armeijassa, mutta muu henkilökunta on ollut minulle täysin uusia tuttavuuksia.

Katoamistempun ensimmäisiä harjoituksia vedetään läpi maalis-huhtikuussa. Toden teolla työryhmä pääsee vauhtiin kesän jälkeen.

Ensi-iltaa vietetään Teatteri Imatran suurella näyttämöllä lauantaina 23.9.2023. Lipunmyynti syksyn näytöksiin käynnistyy tänään. Lippukauppaan pääset tästä linkistä.

—On erittäin hienoa, että saamme Summasen kaltaisen komediataiturin vierailemaan teatterissamme. Odotan innolla ensemblen työskentelyä, teatterinjohtaja Timo Rissanen iloitsee.

Lisätietoja:

Ohjaaja Petteri Summanen, summanen.petteri2atgmail.com (summanen[dot]petteri2[at]gmail[dot]com)
Teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanenatimatra.fi (timo[dot]rissanen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 6645

Katoamistemppu

Kuvapankki

Kommentit

Minna
Maanantai
24/07/2023
19:51

No hitto, tätä myö lähetää…

No hitto, tätä myö lähetää kattoo

99
85

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.