Kuva
Imatran maisemaa ja hahmoja Henrik Frondeliuksen ja Anna Aavajoen teoksessa.

Päivitetty: Vääräntalon katutason ikkunoihin väriä kuvateippauksilla

Tiedote
11.6.2024 09:45
Teippaukset tuovat katukuvaan Imatran historiallista maisemaa uudella tavalla esitettynä. Teippaukset ovat nyt valmiina.

Henrik Frondeliuksen ja Anna Aavajoen tekemä teos toteutettiin suurkuvatulosteina teippauskalvolle ja asennettiin ikkunateippauksena osaksi Vääräätaloa,
sen Matinkadun, kävelykadun ja Jukankadun puoleisiin katutason ikkunoihin . 

Jokaisella kuvalla on oma tarinansa

—    Kuvasarjaan on valittu näkymiä Imatran maisemasta kiinnittäen huomiota paikkojen merkitykseen ja pysyvyyteen osana maisemaa, sekä paikkojen historialliseen luonteeseen. Kuvien hahmot tuovat näkyviin paikkakunnan pitkän historian läsnäolon elävässä katukuvassa, imatralainen taiteilija Frondelius kertoo.
Mustavalkoisiin maisemakuviin on tuotu väriä taiteilija Anna Aavajoen maalaamilla hahmoilla ja tapahtumilla, jotka tekevät kuvista pieniä kertomuksia.

Imatrankoski taiteilijoiden Henrik Frondeliuksen ja Anna Aavajoen teoksessa.

Kulmille-ideakilpailussa oli useita ehdotuksia taiteen lisäämisestä katukuvaan

—    Tällä pyrimme vastaamaan näihin toiveisiin ja samalla saamme parannusta Vääräntalon julkisivuun, kertoo Elävä Imatrankoski-hankkeen projektipäällikkö Tuija Valkeapää.

—    Jo luonnosten käsittelyssä huomasimme, että kuvista nousee esiin joka katselulla uutta katseltavaa. Taiteen käyttö purkukohteissa ja väliaikaisratkaisuna on hyvä tapa esitellä erilaisia taidetyylejä, hän jatkaa.

Vääräntalon asemakaavamuutoksen luonnosta valmistellaan parhaillaan 

Alustavia hahmotelmia mahdollisesta kaavaratkaisusta on laadittu, mutta mitään lopullista kaavasuunnitelmaa ei vielä ole olemassa. 

—    Vääräntalon rakennushistoriallinen selvitys sekä kuntoselvitys ovat hiljattain valmistuneet, ja kaavatyössä muun muassa arvioidaan näiden selvitysten tuloksien vaikutusta kaavaratkaisuun. Myös Imatrankosken kehittämissuunnitelma otetaan huomioon kaavamuutosta laadittaessa, kommentoi kaavoitusarkkitehti Sami Tynkkynen.

Vääräntalon alueen kehittämistoimista on määrä kertoa lisää toukokuussa.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Tuija Valkeapää, Elävä Imatrankoski-hanke, tuija.valkeapaaatimatra.fi (tuija[dot]valkeapaa[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 1147
kaavoitusarkkitehti Sami Tynkkynen, Imatran kaupunki, sami.tynkkynenatimatra.fi (sami[dot]tynkkynen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 
taiteilija Henrik Frondelius, henrikfrondeliusatgmail.com (henrikfrondelius[at]gmail[dot]com), p.044 974 5191
taiteilija Anna Aavajoki, anna.aavajokiatgmail.com (anna[dot]aavajoki[at]gmail[dot]com)

Muokattu 11.6.2024 kello 09:45: Lisätty tieto teippauksien valmistumisesta kesäkuun alussa.