Kuva
Lupiini.
Lupiini.

Nyt on aika torjua vieraslajeja

Tiedote
24.5.2023 14:01
Ohjeita lupiinin, jättiukonputken, jättipalsamin ja espanjansiruetanan hävittämiseen löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Vieraslajien torjunta on jälleen ajankohtaista. Torjunta on helpompaa alkukesän aikana, jolloin kasvit ovat pieniä. Silloin niiden kukinta ja siementen muodostuminen on mahdollista estää.

—Varsinkin lupiini kannattaa hävittää jo nyt. Niittoa on hyvä jatkaa pitkin kesää niin, että kukinta estyy, kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen kertoo.

Lupiinin voi hävittää maasta kaivamalla tai niittämällä.

Kaupunki on aloittanut lupiinin torjunnan niittämällä katualueilla olevia esiintymisiä. Työtä jatketaan kukintaan saakka.

Lupiinin torjunta keskitetään katualueille, joissa sitä esiintyy laajemmin. Tontin ja kadun välinen alue kuuluu tontinhaltijan hoitoon, Luhtanen muistuttaa.

Ohjeita lajien hävittämiseen voi katsoa esimerkiksi kaupungin verkkosivuilta tästä linkistä.

Vieraslajien torjunta on pitkäjänteistä työtä. Jättiukonputkea, jättipalsamia ja lupiinia sekä espanjansiruetanoita on torjuttu Imatralla useana vuonna. Suurin osa kurtturuusuista poistettiin viime vuonna, ja työtä jatketaan tulevana kesänä.

Lisätietoja:

Kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen, erika.luhtanenatimatra.fi (erika[dot]luhtanen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 4704

Lisätietoja vieraslajeista

Kommentit

Sari Mäntysaari
Tiistai
05/09/2023
07:39

Matkalla Helsinkiin tässä…

Matkalla Helsinkiin tässä junassa luin Hesarista artikkelia vieraslajeista ja luontokadosta. Voitaisko Imatraa tehdä kuuluisaksi sillä, että pidettäisiin vieraslaji/niityntekotalkoot -viikonloppu/päiviä. Kaikki kuntalaiset hommiin, yhdistyksistä vetovastuulliset ja kaupungilta suunnitelma/kohteet/välineet? Hankerahaa EUsta, Ely-keskukselta tms. Miusta ei ole hankkeen vetäjäksi, tekijäksi kyllä. Suvi Rautsialalle kirjoitin asiasta ja hän suositteli tänne kirjoittamaan.

54
52

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.