Kuva
Napinkulman kiinteistö ilta-aikaan valaistuna.
Napinkulma syksyllä 2023.

Napinkulman yleissuunnitelma on valmistunut

Tiedote
18.4.2024 19:10
Tyhjäksi jäävä tontti halutaan valjastaa palvelemaan erilaisten käyttäjien tarpeita. Kaupunkikehityslautakunta käsittelee suunnitelmaa ensi viikolla.

Helsingintien ja Koskenpartaan risteyksessä sijaitsevan Napinkulman tontin väliaikaiskäytön yleissuunnitelma on valmistunut.

Suunnitelmassa alueesta halutaan muodostaa monenlaisiin tarkoituksiin ja tapahtumiin mukautuva tila, joka elää ja muuttuu vuodenaikojen mukana. Käyttäjiä voivat olla paitsi vapaa-aikaa viettävät kuntalaiset ja matkailijat, myös muun muassa yrittäjät ja tapahtumajärjestäjät.

Suunnitelmassa tontille on ideoitu penkkejä ja istutuksia, petanque-kenttiä, kioskikontteja ja infokoju. Aluetta halkoo aaltoileva virtaava valo -teos. Talveksi tontille varaudutaan rakentamaan esimerkiksi pieni luistelukenttä.

Ratkaisu on suunniteltu väliaikaiseksi sekä kokeiluja ja muutoksia mahdollistavaksi. Rakenteet, kuten penkit, kioskikontit ja istutuslaatikot ovat siirrettäviä. Tarpeen vaatiessa ne voidaan siirtää jatkokäyttöön muualle kaupunkiin.

— Tontin täytyy olla otettavissa talonrakennuskäyttöön tarvittaessa nopealla aikataululla. Mikäli tontille ei ilmene muuta käyttöä, rakenteet voivat olla paikalla myös pysyvämmin, kaupungininsinööri Erik Forstén kertoo.

Napinkulman kiinteistön purkaminen alkamassa syksyllä

Yleissuunnitelmassa määritellään raamit tulevalle. Tarkat suunnitelmat alueen käytöstä tehdään siinä vaiheessa, kun rakentamisen tarjouspyyntöjä valmistellaan.

Tontilla sijaitseva Napinkulman kiinteistö on tarkoitus purkaa syksyllä. Uusien rakenteiden rakentaminen voidaan aloittaa mahdollisesti jo syksyllä tai seuraavana keväänä.

— Tavoite on, että valmista tulisi kesään 2025 mennessä. Se on kunnianhimoinen aikataulu ja sen toteutumiseksi asioiden pitäisi edetä ilman viivytyksiä, Forstén sanoo.

Yleissuunnitelman on tehnyt Ramboll Finland Oy. Työtä on tehty yhteistyössä Elävä Imatrankoski -hankkeen kanssa ja siinä on hyödynnetty Kulmille! -ideakilpailun tuloksia. Lisäksi suunnitelma on käynyt läpi erillisen kommenttikierroksen helmi-maaliskuussa.

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee yleissuunnitelmaa tiistaina 23.4.

Lisätietoja:

Kaupungininsinööri Erik Forstén, erik.forstenatimatra.fi (erik[dot]forsten[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 1050

Napinkulman yleissuunitelma, kesä.
Yleissuunnitelma, kesä,
Napinkulman yleissuunnitelma, talvi.
Yleissuunnitelma, talvi.

Kommentit 2 kpl

ex-imatralainen
Lauantai
20/04/2024
14:16

Kannattaa varmaan asennoitua…

Kannattaa varmaan asennoitua siten, että tuosta tulee pysyvä aukio. Kauppa valuu nettiin ja marketteihin ja tyhjää toimitilaa alueella on ennestään vaikka muille kaupungeille jakaa. Ja ihmeenä pitäisin sitäkin jos tuohon markkinaehtoisesti asuinkerrostalo nousisi, niitä osakehuoneistojakin kun on kulmilla tarjolla runsaasti. Mutta hyvä että tuo vähemmän kaunis talonröttelö häviää maisemasta. Voi olla ihan kivankin näköinen miljöö, kun vanha Kansallispankin upea talo sekä remonttia odottava Väärätalo näkyvät jatkossa suoraan Valtionhotellin pihaan asti.

17
16
Kim Floor
Lauantai
20/04/2024
00:09

Ihan kiva suunnitelma, mutta…

Ihan kiva suunnitelma, mutta ihan turha. Nyt mielestäni tuhlataan olemattomia varoja vääriin asioihin. Kaikki voimat ja voimavarat kun pitäisi sijoittaa ajatuksiin, miten saada tähän kaupunkiin uusia yrityksiä, yrittäjiä ja työpaikkoja. Kyllä nuo leikkipaikat sitten tulevat ja rakentuvat, kunhan ensin saamme noille turuille ja toreille ihmisiä.

16
15

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.