Kuva
Kaksi naista seisomassa kauppakeskuksen käytävällä toimitilojensa avoimien ovien kohdalla.
Ohjaamoneuvoja Johanna Mäkinen (edessä) ja kotoutumisohjaaja Eevaliisa Vlasov toivottavat tervetulleiksi Momentin ja Ohjaamon avoimiin oviin.

Maahanmuuttopalvelut ja Ohjaamo järjestävät yhdessä avoimet ovet 22.2.2023 Torigalleriassa

Tiedote
3.2.2023 13:43
Mukana ovat myös TE-palvelut ja Virta-opisto. Tapahtuman tarkoitus on esitellä Ohjaamon ja Momentin palveluita ensisijaisesti maahanmuuttajille, mutta muutkin ovat tervetulleita.

Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapiste Momentti on avannut tilansa Imatrankosken Torigalleriassa 23. tammikuuta. Samalla käytävällä toimii nuoria työllistymään auttava Ohjaamo.

– Momentin monikielinen ohjaus- ja neuvontapiste on auki maanantaista torstaihin klo 12.30 -15.00 ilman ajanvarausta. Muina aikoina ollaan auki sopimuksen mukaan, kertoo erityisasiantuntija Merja Heino-Kukkurainen Etelä-Karjalan maahanmuuttopalveluista.

Momentin toiminnot muuttivat Torigalleriaan toimintakeskus Kipinästä, joka jatkaa Koskenportissa Tainionkoskentie 10:ssä. Momentti toimi Kipinän tiloissa vuodet 2021-2022. 

Muutto liittyy Momentin uudelleen organisoitumiseen. Vuoden 2023 alusta kotoutumisen palvelut siirtyivät Eksotelta kuntien vastuulle. Samalla myös Lappeenrannassa toimivalle Momentille haluttiin Imatralle oma toimipiste.

– Olemme iloisia, että Imatralle olemme saaneet oman pysyvän toimipisteen, josta käsin voimme toimia, ja johon voi ottaa yhteyttä neuvoja tarvitessa, Heino-Kukkurainen kertoo.

Momentin muuton myötä nuorten alle 30-vuotiaiden työllistymisessä auttava Ohjaamokin saanee lisää maahanmuuttajia asiakkaikseen.

– Nyt momentista on helpompi ohjata asiakkaita meille, kun ollaan naapurissa. Momentista onkin luvattu tulkkausapua, kun tulkkausta tarvitseva asiakas siirtyy Momentista meidän puolelle, kertoo Imatran kaupungin nuorten palveluiden tiiminvetäjä Taina Leskinen.

Avoimissa ovien aikana ohjaamossa on ohjaamoneuvojan lisäksi TE-toimiston palvelujen esittelyä venäjän, englannin ja suomen kielillä.

Imatran kaupungille tapahtuma tuo myös tilaisuuden kysellä maahanmuuttajien toiveita ja suunnitelmia.

– Imatran kaupungin tavoitteena on, että ulkomailta pakolaisena tai muusta syystä Imatralle tulleet voisivat täällä mahdollisimman hyvin. Pyrimme ottamaan maahanmuuttajat huomioon esimerkiksi liikunta- tai kulttuuripalveluissa. Tätä varten teemme tilaisuudessa ja verkossa kyselyn siitä, mitä maahanmuuttajat toivovat. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Imatralle kotiuttavia palkintoja, lupaa Imatran kaupungin osallisuuskoordinaattori Heikki Laine

Tarjolla kanakeittoa 150 ensimmäiselle 

Avoimien ovien tapahtumassa lapsia viihdyttää Imatran liikuntapalveluiden maskotti kettu, joka järjestää liikunnallista ohjelmaa ulkona tapahtuman aikaan käynnissä olevan Eräviikon hengessä. Virta-opisto ja Imatran vastaanottokeskus vastaavat musiikista. Jaossa on myös kanakeittoa 150 nopeimmalle.

Tapahtuma-aika on  kello 13 - 15.

–  Toivomme, että tapahtumassa olisi mukava ja rento tunnelma, vaikka työelämäpalvelut ovatkin keskiössä. Markkinoimme avoimia ovia kohdennetusti maahanmuuttajille, mutta kyseessä on kaikille avoin tapahtuma, jossa toivotaankin kohtaamisia eri kansallisuuksien välillä, kertoo maahanmuuttoasioista Imatran kaupungilla vastaava työllisyysasiantuntija Marika Vento.

Lisätietoja:

Maahanmuuttopalvelujen erityisasiantuntija Merja Heino-Kukkurainen Etelä-Karjalan maahanmuuttopalvelut, puh. 040 025 2729, merja.heino-kukkurainenatlappeenranta.fi (merja[dot]heino-kukkurainen[at]lappeenranta[dot]fi)

Nuorten palveluiden tiimivastaava Taina Leskinen, puh. 020 617 7201, taina.leskinenatimatra.fi (taina[dot]leskinen[at]imatra[dot]fi)

Työllisyysasiantuntija Marika Vento, puh. 020 617 7279, marika.ventoatimatra.fi (marika[dot]vento[at]imatra[dot]fi) 

Osallisuuskoordinaattori Heikki Laine, puh. 020 617 2321, heikki.laineatimatra.fi (heikki[dot]laine[at]imatra[dot]fi)

Momentti

Momentti palvelee maahanmuuttoon, kotoutumiseen ja asumiseen liittyvissä asioissa. Palvelu on tarkoitettu Etelä-Karjalan alueen erikielisille ihmisille, riippumatta siitä kuinka kauan he ovat olleet Suomessa tai minkä takia he ovat Suomessa. 

Kotoutumisen edistämisen palvelut ovat osa kuntien tuottamia palveluita. Terveyden- ja sosiaalihuollon palvelut tuottaa edelleen Etelä-Karjalan hyvinvointialue.  

Etelä-Karjalan maahanmuuttopalvelujen toiminta-alue kattaa Lappeenrannan, Imatran, Taipalsaaren, Lemin, Luumäen, Savitaipaleen, Ruokolahden, Rautjärven ja Parikkalan kunnat. Vastaamme myös maahanmuuttajien alkukartoituksista, kotoutumissuunnitelmista sekä pakolaisten kuntavastaanottoon liittyvistä tehtävistä. Lisäksi ohjaamme alueen muita toimijoita maahanmuutto- ja kotouttamisasioissa.

Tarjoamme neuvontaa ja opastusta maahanmuuttajille useilla eri kielillä. Palvelumme ovat asiakkaalle maksuttomia ja luottamuksellista.

Etelä-Karjalan maahanmuuttopalvelut

Ohjaamo

Ohjaamo on valtakunnallinen, monialainen matalan kynnyksen palvelupiste kaikille alle 30-vuotiaille
Ohjaamotiimissä on mukana eri alan toimijoita, joiden kanssa voi selvittää asioita liittyen esimerkiksi työllistymiseen. opintoihin, alanvalintaan, muuttoon, talouteen, tukiasioihin, hyvinvointiin, vapaa-aikaan tai omaan jaksamiseen. Mukana toimintaa ja ohjausta järjestämässä Imatran kaupunki, TE-toimisto, hyvinvointialue, Kela sekä muut yhteistyökumppanit.

Ohjaamo on auki tiistaista torstaihin kello 13-16. Ohjaamoneuvojan lisäksi nuorten käytettävissä ovat viikko-ohjelmasta riippuen sosiaaliohjaaja, mielenterveyshoitaja, työ- ja elinkeinotoimiston asiantuntija, ammatinvalintaohjaaja ja Kelan asiantuntija. Viikko-ohjelma julkaistaan osoitteessa imatra.fi/ohjaamo.

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.