Kaupungin tunnukset

Imatran kaupungin vaakuna

Imatran virallinen tunnus on vaakuna. Se on tärkeä osa identiteettiämme. Vaakunan värit ovat punainen, hopea ja kulta. Värit edustavat imatralaisille kehittymistä, elämänhalua, vaurautta ja hyvinvointia. Imatran vaakunan suunnitteli Olof Eriksson vuonna 1950. Vaakunan punaisessa kentässä on kolme pystyasentoon asetettua kahtaalle suuntautuvaa yksipolvekkeista nuolen muotoista kultakärkistä hopeasalamaa.

Vaakuna on tarkoitettu kaupungin virallisen toiminnan ja luottamuselinorganisaation symboliksi sekä arvokkaaseen edustukselliseen käyttöön. Vaakunaa käytetään mm. luottamuselinten kokousasiakirjoissa ja kaupunkiviireissä. Vaakunan käyttö on myös perusteltua esimerkiksi koulujen päästötodistuksissa sekä kaupungin rakennusten nimikylteissä. Vaakunan käytöstä on erikseen sovittava kaupungin viestintäjohtajan kanssa, joka voi antaa luvan vaakunan käyttöön. Muulloin käytetään kaupungin tunnusta.

Imatran kaupungin markkinointitunnus

Imatran kaupunkiviiri

Imatra sai vuonna 2005 oman kaupunkiviirin, jota käytetään isännänviirin tapaan. Sen ideoi silloinen kaupunginjohtaja Tauno Moilanen. Viirissä toistuvat Imatran vaakunan värit punainen, keltainen ja valkoinen.

Related topics