Kuva
Suuri kuusiaita talon vieressä.
Piponiuksen talon ja Lähteen talon tontin välissä oleva kuusiaita on kasvanut suureksi.

Lähteen talon tonttia reunustava kuusiaita kaadetaan ensi viikolla

Tiedote
22.3.2023 11:38
Vanhaksi ja suureksi kasvaneet kuuset ovat tuulelle alttiita erityisesti nyt, kun Lähteen talo on purettu.

Valtionhotellin edustalla, Lähteen talon tontin ja Piponiuksen talon välissä kasvavat suuret kuuset kaadetaan pois ensi viikolla.

Puut kaadetaan, sillä ne ovat kuusiaidaksi yli-ikäisiä ja kasvavat liian lähellä rakennusta. Suuret ja vanhat puut ovat tuulelle alttiita ja vaarassa kaatua etenkin nyt, kun vieressä ollut Lähteen talo on purettu pois.

—Kuusiaidan kaataminen myös siistii kaupunkikuvaa ja tuo Piponiuksen talon paremmin esille Inkerinaukiolta katsottaessa, kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen toteaa.

Puut kaadetaan tiistaina 28.3. kello 8—16. Tuona aikana puunkaatajille on hyvä antaa työrauha ja välttää turhaa liikkumista alueella.

Helsingintien puoleinen jalkakäytävä saatetaan joutua sulkemaan siksi aikaa, kun puita kaadetaan Helsingintien puolelta. Mikäli näin tehdään, paikalla on liikenteenohjaus.

Kuusien kaatamiselle on myönnetty maisematyölupa, johon ei tullut huomautuksia.

Lisätietoja:

Kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen, erika.luhtanenatimatra.fi (erika[dot]luhtanen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 4322

Kommentit 2 kpl

Imatran kaupunki
Torstai
23/03/2023
11:47

Hei Outi! Kiitos…

Hei Outi!

Kiitos palautteesta. Kuusiaidan tilalle on tulossa matala pensasistutus. Piponiuksen talo halutaan nähdä Inkerinaukion suuntaan eikä sitä peitetä enää korkealla kasvillisuudella.

Kävelykadulla on valitettavasti liian pienet istutustilat kookkaammille puille. Puut kärsivät juuriston tilan puutteesta ja ne korvattiin köynnöskehikoilla. Köynnöksien kasvaminen vie aikaa, mutta tavoite on saada kehikot piiloon vihreiden köynnösten sisään.

155
156
Outi
Keskiviikko
22/03/2023
14:15

Hei, Tuleehan tilalle uusi,…

Hei,
Tuleehan tilalle uusi, matalampi kuusiaita? Kuuset sopivat muotokielensä puolesta mainiosti Valtionhotellin maisemaan.

Samaan teemaan, Kaupunkikeskustan puut, liittyen toivoisin että kävelykadulta kaadettujen vanhojen puiden tilalle istutettaisiin uudet puut. Metallisten häkkyröiden sijaan. Kesähelteellä oli mukava olla puiden katveessa ja myös talvella puut olivat hyvin kauniit.

Viihtyisä kaupunkikeskusta kaipaa rakennusten lomaan myös puita.

Paljon kiitoksia!

159
159

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.