Niskalampi

Alue sijaitsee Tainionkosken pohjoispuolella Vuoksen ja Saimaan välissä. Rauhallisella asuntoalueella on runsaasti sorapintaisia kävely- ja pyöräteitä, jotka soveltuvat hyvin ulkoiluun. Vuoksen ja Saimaan rannat, rantojen rehevät lehdot sekä suojeltu havumetsä Liippilahden, Vuoksen ja asuntoalueen välissä tuovat luonnon lähelle ihmistä. Alueella kasvaa muun muassa Suomen suurin tervaleppä.

Koulu ja päiväkoti sijaitsevat reilun kilometrin päässä Tainionkoskella. Kauppaan ja Mansikkalan keskustaan kaupungin palveluihin Niskalammelta on vajaat kolme kilometriä. Linja-autot kulkevat alueen kautta niin arkena kuin viikonloppuisinkin. Niskalammella on suosittu hevostalli ja muutamia pienyrityksiä.

Niskalampi tunnetaan 1900-1940-luvuilla Enso Gutzeitin työntekijöille rakennetuista puutaloista, jotka ovat nykyisin yksityisomistuksessa. Alueella on myös uudempaa arkkitehtuuria, vuoden 1986 asuntomessujen taloja. Edellä lueteltujen lisäksi alueen nähtävyyksiä ovat muun muassa Stora Enson Tainionkosken tehtaan valtavaa raakavedenottoputki Vuoksen suulla, .

Ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet ovat hyvät. Venesataman ja uimarannan lisäksi alueella on leikki- ja pallokentät. Talvisin pellolla kiertää latu. Kaupungin latuverkostoon on noin puolen kilometrin kävelymatka. Alueella on maneesilla varustettu ratsastustalli. Myös koirien agilityä varten on oma maneesinsa. Alueen läpi kulkee kelkkailureitti. Muita toimintamahdollisuuksia tarjoavat Niskalammin asukasyhdistys ja yksityinen kuntosali. Seurakunta järjestää kerhoja lapsille ja perheille Niskalammen pienteollisuustalolla.

Niskalammen asukasyhdistyksen Facebook-sivu

 

Related topics