Kuva
Kaksi nuorta juoksee urheilukentällä ja antaa läpsyn tiikeripukuiselle henkilölle. Kuva: Essi Kultanen.
#Koulumaraton kannustaa kestävyyskunnon kehittämiseen. Kuva: Essi Kultanen.

#Koulumaraton-tapahtuma 24.5.2024 klo 9–13 urheilutalon ympäristössä

Tiedote
17.5.2024 09:10
Tapahtuman aikana uimahalli-urheilutalon pysäköintialue ja Vuoksen varren kevyen liikenteen väylä urheilutalon ja kaupungintalon välillä ovat suljettu.

#Koulumaraton-tapahtuma järjestetään Imatran urheilutalon läheisyydessä perjantaina 24.5.2024 kello 9.00–13.00. Tapahtuman aikana uimahalli-urheilutalon edessä oleva pysäköintialue on suljettu.

– Lähimmät pysäköintialueet uimahalli-urheilutalon asiakkaille ovat keilahallin ja Sampon pysäköintialueet. Tapahtumapäivänä uimahalli-urheilutalo on avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti, kertoo liikunnanohjaaja Suvi Seppänen Imatran kaupungilta.

Tapahtuman valmistelu käynnistyy alueella kello 7.00, ja tapahtuman purku alkaa heti tapahtuman päätyttyä.

Reitti kulkee Vuoksen varressa ja sulkee osan kevyen liikenteen väylästä

Vuoksen puoleinen kevyen liikenteen väylä urheilutalon ja kaupungintalon välillä on tapahtuman aikana suljettu muulta liikenteeltä.

– Tapahtuman reitti kulkee Vuoksen varressa kevyen liikenteen väylää pitkin kaupungintalon ohi, kiertää niin sanotun ankkalammen ja palaa samaa väylää takaisin urheilutalolle. Oppilaat kiertävät 2,1 kilometrin kierroksen kaksi kertaa, kertoo lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Lasse Heiskanen Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry:stä (EKLU).

#Koulumaratonin reitin lähtö ja maaliintulo sijaitsevat urheilutalon pihalla. Reitti on merkattu merkkausnauhoin ja maahan maalatuin nuolin.

#Koulumaraton kannustaa kestävyyskunnon kehittämiseen

#Koulumaraton-tapahtumaan odotetaan noin tuhatta oppilasta opettajineen Imatran, Joutsenon ja Ruokolahden kouluista. Tapahtuma on tarkoitettu vain kutsutuille 4.–6. luokille.

– Koulumaraton ei ole kilpailu, vaan se on oppilaille haaste jaksaa liikkua koko reitti. Reitin voi liikkua haluamallaan tavalla. Ja toki myös opettajat voivat osallistua, toteaa Heiskanen.

Tapahtuma on osa EKLUn #Koulumaraton-kestävyyskuntokampanjaa.

Lisätietoja:

liikunnanohjaaja Suvi Seppänen, Imatran kaupunki, suvi.seppanenatimatra.fi (suvi[dot]seppanen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 5356

lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Lasse Heiskanen, Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry, lasse.heiskanenateklu.fi (lasse[dot]heiskanen[at]eklu[dot]fi), p. 040 500 1849

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.