Kuva
Apulaisrehtori palkitaan pokaalilla.
Vuoksenniskan koulun apulaisrehtori Leila Riihinen (vas.), opetus- ja nuorisopäällikkö Minna Rovio sekä Vuoksenniskan koulun rehtori Ville Laivamaa.

Kouluissa palkittiin arjen sankareita

Tiedote
3.6.2022 17:49
Työyhteisöt valitsivat palkitut keskuudestaan. Vuoksenniskan koulussa arjen sankariksi nimettiin eläkkeelle jäävä apulaisrehtori Leila Riihinen.

Imatran kaupunki palkitsi kuluneella viikolla koulujen arjen sankareita.

Kosken koulukeskuksessa palkinto ojennettiin kotitalouden lehtori Marjut Nuotiolle. Mansikkalan koulukeskuksessa palkinnon sai musiikin lehtori Hanna Saarela ja Imatran yhteislukiossa opinto-ohjaaja Ilkka Mielonen. Vuoksenniskan koulussa palkittiin apulaisrehtori Leila Riihinen.

Arjen sankari -palkinto annetaan pyyteettömälle työntekijälle ja positiivisen ilmapiirin luojalle. Palkitut valitsee oma työyhteisö.

—Tällä tavalla muistamme niitä arjen sankareita, jotka tuovat omalla panoksellaan ja olemuksellaan iloa ja hyvää kaikkien työpäiviin, opetus- ja nuorisopäällikkö Minna Rovio kertoo.

Leila Riihinen laskeutuu eläkkeelle kesäloman kautta

Vuoksenniskan koulussa arjen sankarina palkittu apulaisrehtori Leila Riihinen viettää tänään viimeistä kokonaista työpäiväänsä – edessä on eläkkeelle jääminen.

Riihinen aloitti uransa Imatralla lastentarhanopettajana vuonna 1979.

—Sen jälkeen opiskelin erityisopettajaksi, ja erityisopettajana aloitin vuonna 1991, Riihinen kertoo.

Myöhemmin urallaan Riihinen työskenteli myös Vuoksenniskan koulun apulaisjohtajana ja viimeiset viisi vuotta apulaisrehtorina

Hän on viihtynyt koulumaailmassa. Erityisen antoisia ovat olleet kohtaamiset oppilaiden ja kollegoiden kanssa.

Työ on ollut iso osa arkea ja elämää.

—Nyt elämä muuttuu. Olo on haikea, vähän surullinenkin. Olen viihtynyt työssäni aivan loppuun saakka erinomaisesti, mutta ehkä nyt onkin sopiva aika lopettaa. Niinhän sitä sanotaan, että juhlista kannattaa lähteä siinä vaiheessa, kun on vielä hauskaa.

Aluksi Riihinen aikoo viettää kesälomaa. Syksyllä on aikaa miettiä enemmän, millaiseksi uusi arki rakentuu.

—Ehkäpä ryhdyn tekemään vapaaehtoistyötä. Tällä hetkellä ajattelen myös, että silloin tällöin voisin tulla tekemään myös erityisopettajan sijaisuuksia.

 

Onnea kaikille arjen sankareille, ja iloisia eläkepäiviä Leilalle!

 

Lisätietoja:
Opetus- ja nuorisopäällikkö Minna Rovio, minna.rovioatimatra.fi (minna[dot]rovio[at]imatra[dot]fi), 020 617 3404