Kuva
Koskinäytökset ovat kiinnostaneet tänä kesänä yleisöä.

Koskinäytökset ja Kruununpuiston kävelykierrokset suosittuja

Tiedote
6.8.2019 13:41
Keskiviikko on ollut koskinäytösten suosikkipäivä. Opastetut kierrokset ovat olleet menestys.

Tänä kesänä koski kuohuu taas musiikin saattelemana parin vuoden patoremontin jälkeen.

– Koskinäytöksissä on ollut tänä kesänä paljon väkeä. Jopa sateisina päivinä katsojat löytävät paikalle sankoin joukoin. Keskiviikko on noussut erittäin suosituksi näytöspäiväksi, Imatra Base Campin Pentti Miikki kertoo.

Vaikka edelliskesinä koskinäytöksiä ei Imatralla nähty, on kiinnostus niitä kohtaan säilynyt ihmisten mielessä.

– Näytökset on jälleen löydetty ja niistä ollaan kiinnostuneita. On hienoa, että tieto on saavuttanut yleisön, Miikki sanoo.

Imatran koski valaistaan syksyllä

Koski saa pian uudet valot tehostamaan näytöksiä talvisaikaan.

– Paikallinen Etec Automation Oy valittiin hankkeen urakoitsijaksi kilpailutuksella. Koski valaistaan jatkossa erikoisvalaisimilla, joilla saadaan tehostetta koskinäytöksiin, kertoo rakennuttaja Henry Tapiola Mitrasta.

Valaisimet asennetaan tulevan syksyn aikana, ja niitä käytetään koskinäytöksissä pimeinä aikoina. Kesäisin valot eivät ole tarpeen.

– Kalusteilla on pitkä toimitusaika. Arvio on, että täysi käyttöönotto tapahtuu lokakuun loppuun mennessä. Asentamisen lisäksi täytyy tehdä säätöjä ja kohdistuksia, Tapiola sanoo.

Valaistushanke on mittava.

– Urakan hinta on 158 000 euroa. Lisäksi hintaa tulee suunnittelusta, joten lopulliset kustannukset ovat arviolta 180 000 euroa, Tapiola kertoo.

Kävelykierrokset kiinnostavat kotimaan matkailijoita

Kruununpuistossa järjestetään koskinäytöspäivinä opastettuja kierroksia. Kierrokset ovat olleet tänä kesänä menestys.

– On ollut huomattavasti vilkkaampaa kuin edelliskesänä, kun koskinäytöksiä ei ollut. Meillä ei tarvitse ennakkoilmoittautumista, eikä mitään osallistujamäärärajoituksia ole. Tämä on etu, mutta myös suosioon varautuminen vaikeaa, kerran kierrokselle ilmestyi 80 ihmistä, Imatran Matkailuoppaat -yhdistyksen Päivi Lappalainen kertoo.

Kierroksilla on pääsääntöisesti yksi opas. Opastus pidetään lähtökohtaisesti suomeksi.

– Välillä meillä on kaksikin opasta, etenkin silloin, kun olemme saaneet tiedon isommasta ryhmästä. Etukäteisilmoittautumisella voi varata myös ruotsin-, englannin-, saksan- tai venäjänkielisen opastuksen. Olemme aika ajoin tilannekohtaisesti sopineet, että voidaan käyttää esimerkiksi sekä suomea että englantia kierroksella, jos joku sitä pyytää. Pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan reagoimaan osallistujien toiveisiin, Lappalainen sanoo.

Suurin osa osallistujista on ulkopaikkakuntalaisia suomalaisia. Usein myös imatralaiset tuovat kierrokselle vieraansa, Lappalainen kuvailee.

– Saamme etukäteen paljon kysymyksiä esimerkiksi aikatauluista, reitin muodoista ja koskinäytöksistä. Yhteydenottoja tulee paljon enemmän kuin viime kesänä, Lappalainen kertoo.

Huippukesän jälkeen pohditaan jatkosuunnitelmia kierrosten varalle.

– Mietimme lisäoppaiden mahdollisuutta etenkin isoille ryhmille. Yksi vaihtoehto voisi olla useampi kierros samana päivänä. Vaikka koskinäytökset houkuttelevat paljon osallistujia myös kävelykierrokselle, periaatteeni on, että kierrokset pidetään vaikka koski ei kuohuisi. Elävä opas on tarpeellinen, kierrokset rullaavat sulavasti virtuaalisten opastusten rinnalla, Lappalainen tiivistää.

Kävelykierroksia järjestetään 25.8. asti keskiviikosta sunnuntaihin klo 17. Opastuksen hinta on aikuisilta 5 euroa ja lapsilta 14 ikävuoteen saakka 2,5 euroa. Kierroksista lisää tietoa täältä.

 

Lisätiedot:

Koskinäytökset:

Pentti Miikki, p. +358 20 617 7011, pentti.miikkiatimatrabasecamp.fi (pentti[dot]miikki[at]imatrabasecamp[dot]fi)

Imatra Base Camp, Matkailu

Kosken valaistusurakka:

Rakennuttaja Henry Tapiola, Mitra, p. 05 2352827, henry.tapiolaatmitra.fi (henry[dot]tapiola[at]mitra[dot]fi)

Kruununpuiston kierrokset:

Puheenjohtaja Päivi Lappalainen, p. 050 354 5071, imatranmatkailuoppaat(at)gmail.com

Imatran Matkailuoppaat ry