Vinkkejä ja materiaalia opettajille

StarT-opehuone

StarTin opehuone on suunnattu kaikille opettajille sekä kasvattajille varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Opehuoneissa on erilaisia teemoja ja teemoihin liittyviä puhujia. Jokaisella kerralla varataan runsaasti aikaa yhteiseen keskusteluun.

StarT-opehuoneeseen pääset tästä linkistä.

LUMA-keskus Saimaa

LUMA-keskus Saimaan verkkosivuilta löytyy ajankohtaisia koulutuksia, tietoa tulevista tapahtumista sekä vinkkejä opetukseen. Nettisivuille pääset tästä linkistä.

LUMA-keskus Saimaa Youtubessa

LUMA-keskuksen Youtube-kanavalta löytyy vinkkejä ja ideoita opetukseen. Sivustolla on muun muassa Tekniikan akateemiset TEK:n kanssa toteutettuja tiedetemppu- ja askarteluvideoita. Kanava löytyy täältä.

Kolmasluokkalaisten Pudas vesi -materiaali sekä Veera Vesipisara

Kolmasluokkalaisten Universoma-teemana on Puhdas vesi. Materiaaleja löytyy tästä linkistä: Puhdas Vesi ja Veera Vesipisara | Imatra

Etelä-Karjalan jätehuolto Oy:n kiertotalousmateriaaleja

Lajittelutietoa: ekjh.fi/tietopankki/lajittelu
Vapaasti käytettävää opetusmateriaalia: ekjh.fi/tietopankki/materiaalit/koulut-ja-paivakodit

 

Kierrätyskeskus: Uudelleenkäyttö osana kestävän elämäntavan pedagogiikkaa – Kokeiluja koulumaailmaan

Linkki Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen opetusmateriaaleihin: Luova uudelleenkäyttö - Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy (kierratyskeskus.fi)

Fitech ITC -projektiin liittyvä verkkokurssi opettajille

https://fitech.io/en/studies/?page=1&fit_study_university=263

Tie koodariksi -oppimateriaaleja

Tie koodariksi on erityisesti koulujen ohjelmoinnin opetukseen suunnattu kokoelma oppimateriaalia. Materiaali muodostuu verkkokursseista, joista jokainen käsittelee tiettyä aihepiiriä. Kurssit ovat jatkuvasti käynnissä, ja kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Tällä hetkellä kursseja on kaksi: Ohjelmoinnin alkeet opettaa ohjelmoinnin perusasioita Python-kielen avulla ja soveltuu yläkoulun aikana käytettäväksi tai lukion ensimmäiseksi ohjelmointikurssiksi. C++-ohjelmointi on syventävä kurssi, joka opettaa uuden tehokkaan kielen ennestään ohjelmointia osaavalle.

Tie koodariksi

eOppiva tekoälywebinaarit

eOppivan kolmiosainen tekoälywebinaarisarja on toteutettu yhteistyössä AuroraAI:n ja Goforen kanssa. Webinaarit on suunnattu kaikille, jotka haluavat ymmärtää tekoälyn toimintaperiaatteet. Ota vastaan #tekoälyhaaste suorittamalla kaikki webinaarit.

Webinaarit

LUT-pajapäivien ennakotehtävät

LUT-yliopistolla pidettävien pajapäivien ennakkotehtäviä löytyy täältä.

Kohti Wero Waste -koulua

Lisätietoja Zero Waste -toimintamallista löytyy tältä sivustolta.

Kouluruoka 2030

Lisätietoja ja materiaalia löytyy tästä linkistä.

Related topics