Kuva
Juhonkodin tontin kaatopaikkajätettä
Juhonkodin tontin jätteet tutkitaan ja poistetaan.

Juhonkodin tontilta löytyi vanha kotitalousjätteen kaatopaikka  

Tiedote
31.8.2023 10:29
Onko kenelläkään kaupunkilaisella muistikuvia tontin menneisyydestä?

Imatrankoskella tulevan Juhonkodin rakennustyöt käynnistyivät yllätyksellä.

Tontin raivaustöiden aluksi maastosta paljastui vanha kaatopaikka.

Alustavan arvion mukaan maahan on laitettu kotitalouden jätteitä, sillä esille nousi esimerkiksi virvoitusjuomapulloja.

− Meillä ei ole tietoa siitä, milloin tonttia on pidetty kaatopaikkana. Onko alueella ollut kenties maakuoppa, johon jätteitä on heitetty? Olisimme kovin kiinnostuneita kuulemaan Imatralla asuneiden muistoja tontista, Mitra Managementin toimitusjohtaja Lassi Nurmi sanoo.

Kotitalousjätteet saattavat hyvinkin olla yli 50 vuoden takaa.

Tontin raivaustyöt keskeytetään siksi aikaa, että saadaan tutkittua kaatopaikan koko ja jätteiden laatu. Ympäristökonsultti on tilattu selvittämään asiaa.

-         Alueelta löytyvät jätteet tulee poistaa rakennustöiden yhteydessä. Samalla tulee varmistaa alueen maaperän puhtaus, sanoo ympäristötarkastaja Arto Ahonen.

Tulevan Juhonkodin tontti sijaitsee Heikinkadun ja Esterinkadun kulmassa. Tyhjällä tontilla on säilytetty viime vuosina rakennustarvikkeita.

Juhonkoti tulee olemaan Imatran Vuokra-asunnot Oy:n kiinteistö 15 erityisryhmän palveluasukkaalle. Palveluista kiinteistössä vastaa Etelä-Karjalan hyvinvointialue.

Tavoitteena on, että Juhonkoti valmistuu kesällä 2024.

Lisätietoja:

Rakennuttaja Henry Tapiola, Mitra Imatran Rakennuttaja Oy, p. 05 235 2827,  henry.tapiolaatmitra.fi (henry.tapiola@mitra.f)

Ympäristötarkastaja Arto Ahonen, Imatran seudun ympäristötoimi, p. 020 617 4392, arto.ahonenatimatra.fi (arto[dot]ahonen[at]imatra[dot]fi)

Kommentit 3 kpl

Tuula Kalinainen
Torstai
31/08/2023
17:36

Matkustajakoti Hansa oli…

Matkustajakoti Hansa oli kulmatonttia ylempänä Heikinkadulla. Kulmatontilla oli kaksi asuinrakennusta, kaksikerroksinen harmaa talo ja toinen pieni matala rakennus. Rakennusten välissä oli pitkänomainen ulkorakennus. Esterinkadun toisella puolella oli punainen talo suurten kuusien takana. Muistikuva 60-luvulta

213
214
Anssi Piirainen
Torstai
31/08/2023
13:09

Kyse ei ole majatalon…

Kyse ei ole majatalon tontista vaan risteyksen vastakkaisella puolella olleesta punaisesta omakotitalosta, joka oli vähän rähjäinen. Talo oli siinä ainakin 70 luvun lopulla.

227
222
Tuija Mertanen
Torstai
31/08/2023
12:40

60 luvulla tontilla oli…

60 luvulla tontilla oli majatalo.

227
225

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.