Kuva
Vesa Venäläinen Ivon alueen ensimmäisenä kunnostettavan talon edessä.
Vesa Venäläinen ja Ivon alueen ensimmäisenä kunnostettava talo, josta kreosootti on jo poistettu.

Ivon alueen uutta nousua suunnitellaan jo

Tiedote
25.2.2023 22:38
Ensin on vuorossa kiinteistöjen suunnittelu ja kunnostus. Tavoitteena on nostaa Ivon alueen henki esiin.

- Arkkitehti Marja Luostarinen tulee käymään alueella kanssamme ja siitä lähtee yhteistyö rakentumaan. Käytämme mielellämme kohteissa arkkitehtia, koska alueen rakennukset ovat suojeltuja, Ivonranta Ky:n yrittäjä Vesa Venäläinen kertoo.

Kaupunki vastaa katujen ja kunnallistekniikan sekä nykyisen tenniskentän lähimaastoon rakennettavien padelkentän, lasten leikkipaikan ja lähiliikuntapaikan rakentamisesta.

- Ivontien kunnallistekniikka on valmis ja alueen uusi huleveden purkulinja tehty Vuokseen. Kesällä viimeistellään Ivontien katuvalaistus sekä asfaltointi. Sen jälkeen aloitetaan Egekrenin raitin ja Oikosulun katujen kunnostaminen, kertoo rakennuttaja Henry Tapiola Mitralta.

Kiinteistöihin nykytekniikkaa ja hiilineutraaleja materiaaleja

Ivonranta Ky:llä on rakennusviraston kanssa neuvottelut jo heti maaliskuussa. Museovirasto on alusta alkaen suunnittelupöydässä mukana, kun suojeltuja kiinteistöjä käydään kunnostamaan.

- Käytämme hiilineutraaleja materiaaleja jo rakennusvaiheessa. Lämmitysmuotoja vielä kartoitetaan, mutta kiinteistöihin on tulossa vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä sekä ilmanvaihto hyvällä talteenotolla, Venäläinen kertoo.

Kiinteistöjen sisältä uusitaan kaikki nykyajan tekniikkaa käyttäen ja vesieristeenä taloissa käytetty terveydelle haitallinen kreosootti poistetaan kokonaan. Talojen ulkoasu säilyy ennallaan, mutta niitä maalataan ja muun muassa räystäslaudoitukset uusitaan.

Yhtiö käynnistää alueen sähköisen markkinoinnin 27.2.2023.

Lisätietoja:

yrittäjä Vesa Venäläinen, Ivonranta Ky, p. 040 041 0269

rakennuttaja Henry, Tapiola Mitra Imatran Rakennuttaja Oy, henry.tapiolaatmitra.fi (henry[dot]tapiola[at]mitra[dot]fi), p. 05 235 2827

Tämä juttu liittyy Imatran kaupungin asukasliitteeseen 1/2023, joka on julkaistu sunnuntaina 26.2. Uutisvuoksen välissä. Lue liite kokonaisuudessaan tästä linkistä

 

 

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.