Kuva
Katu ja tontti kesäisessä maisemassa.
Rivitalotontit ovat Virtapiirin varrella.

Ivon alue valmistuu pala kerrallaan  

Tiedote
2.7.2024 11:18
Kadut valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Uusi leikki- ja monitoimipuisto on jo kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä. 

Ivon alueen kunnallistekniikka alkaa olla valmis. Vuonna 2022 aloitettujen rakennustöiden aikana alueelle on rakennettu katuja ja niihin liittyvää tekniikkaa sekä leikki- ja lähiliikuntapuisto. 

— Voi vaikka iltakävelyllä katsomassa, miltä siellä nyt näyttää. Leikkipuisto ja lähiliikuntapaikka ovat kokonaan valmiit ja sinne voi vapaasti mennä leikkimään, liikenneinsinööri Aino Vuopio kertoo. 

Rakennustyöt jatkuvat vielä Oikosulun ja Kuparinliitoksen osalta. Lisäksi kadut asfaltoidaan.  

Rakennustyöt valmistuvat vuoden 2024 loppuun mennessä.  

— Pikkuhiljaa alkaa tulla valmista. Lopullinen silaus tulee tietysti siinä vaiheessa, kun alueelle saadaan uusia asukkaita, Vuopio toteaa. 

Ivon alueen leikkipuisto.
Leikki- ja lähiliikuntapuisto on jo valmis.

Myynnissä pientalo- ja rivitalotontteja 

Kaupunki myy Ivon alueella parhaillaan kolmea rivitalotonttia. Tontit sijaitsevat Vuoksen äärellä osoitteissa Virtapiiri 2, 4 ja 6 ja ne luovutetaan tarjousten perusteella. Tarjouksia voi jättää 31.8.2024 saakka.  

Rivitalotontit voi ostaa omaksi tai vuokrata. Tarjouskilpailussa tulee tarjota tontin ostohintaa. Tonttien vuosivuokra on 5 % tontin ostohinnasta ja vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin. 

Lisäksi alueella on myynnissä Oikosulun ja Kupariliitoksen varrella sijaitsevia pientalotontteja. Tontteihin voi tutustua tarkemmin kaupungin verkkosivuilla tässä linkissä.  

Kaupungin tonttien vieressä sijaitsee perinteikäs Ekegrenin kivitaloalue. Kivitalojen kunnostuksesta ja myynnistä vastaa Ivonranta-yhtiö

Ivon alueen kehittäminen käynnistyi syksyllä 2022. Alueelle on rakennettu kunnallistekniikkaa, eli kadut ja vesihuolto sekä leikkipuisto. Investoinnin budjetti on noin 2 miljoonaa euroa. 

Lisätietoja kunnallistekniikasta: 

Liikenneinsinööri Aino Vuopio, aino.vuopioatimatra.fi (aino[dot]vuopio[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 1205 (tavoitettavissa 2.7.2024)

Kaupungininsinööri Erik Forstén, erik.forstenatimatra.fi (erik[dot]forsten[at]imatra[dot]fi). p. 020 617 1050 (tavoitettavissa 5.7.2024 saakka)

 

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.