Kuva
Imatrankoski kuohuu
Imatrankoski kuohuu ympäri vuorokauden.

Imatrankoski virtaa vapaana

Tiedote
2.5.2024 16:49
Saimaan pinta on ennätyskorkealla. Sen seurauksena Imatrankoski virtaa vapaana pitkälle kesään saakka.

Imatrankoski virtaa vapaana tulevien viikkojen ajan.

— Nyt on erinomainen tilaisuus nähdä Vuoksi virtaamassa uomassa vapaana. Imatrankoski on Suomen vanhin matkailunähtävyys, koski keskellä kaupunkia, ja nyt sen näyttää parhaan puolensa ohijuoksutuksen ansiosta, tapahtumatuottaja Mari Haaparanta Imatran kaupungilta kertoo.

Vettä juoksutetaan padon läpi, sillä Saimaan korkean vedenpinnan takia Vuoksen juoksutusmäärä ylittää Imatran voimalaitoksen vedenläpäisykyvyn ja osa vedestä on ohjattava koskiuomaan.

Veden annetaan virrata vapaana niin kauan kuin Saimaan veden pinta sitä vaatii. Tämän hetken ennusteet näyttävät veden pinnan pysyvän korkealla ainakin heinäkuulle saakka. Ennuste voi muuttua, sillä veden pinnan korkeuteen vaikuttaa muun muassa sateiden määrä.

Koskinäytökset aloitetaan ohijuoksutuksen päätyttyä

Imatran kesään perinteisesti kuuluvia koskinäytöksiä ei järjestetä, koska vesi virtaa koskessa vapaana.

Poikkeus on lauantaina 15.6. Tuolloin koskinäytös pidetään avoimena virtaavan kosken äärellä kello 18 niin, että musiikkina soi Osmo’s Cosmos -yhtyeen Whitewater Symphony. 

Juhannuksen jälkeisten koskinäytösten kohtalo ratkeaa kesäkuun aikana. Niin kauan, kun vesi virtaa koskessa vapaana, koskinäytöksiä ei järjestetä. Mikäli ohijuoksutus päättyy, koskinäytöksiä järjestetään heinäkuussa keskiviikosta sunnuntaihin kello 18.

Ajantasainen tieto löytyy osoitteesta imatrankoski.fi.

Imatrankosken patoa hallinnoi Fortum, ja kaupunki järjestää mahdolliset koskinäytökset yhteistyössä Fortumin kanssa. Juoksutustarpeesta päättää puolestaan Kaakkois-Suomen ELY-keskus.

Lisätietoja:

Tapahtumatuottaja Mari Haaparanta, Imatran kaupunki, mari.haaparantaatimatra.fi (mari[dot]haaparanta[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 1096

Lisätietoja ohijuoksutuksesta:

Erkki Luukkonen, Fortum Power and Heat Oy, Erkki.luukkonenatfortum.fi (Erkki[dot]luukkonen[at]fortum[dot]fi), p. 040 504 2727

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.