Kuva
Lapsi istuu puun oksalla ja hymyilee katsoen ylöspäin.

Imatran kaupungista perhemyönteinen työyhteisö

Tiedote
6.2.2024 08:11
MLL:n Kaakkois-Suomen piiri on myöntänyt Imatran kaupungille Perhemyönteinen työyhteisö -statuksen. Status otettiin käyttöön helmikuun alussa.

Perhemyönteinen työyhteisö -toiminnan tavoitteena on edistää perhemyönteisen toimintakulttuurin leviämistä työelämässä. Perhemyönteisestä toimintakulttuurista hyötyvät niin työntekijät, perheet kuin työnantajakin.

- Haluamme tukea henkilöstöämme työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa. Perhemyönteiset käytännöt tukevat kaikenlaisten perheiden, ei pelkästään lapsiperheiden, hyvinvointia, sillä koskeehan työn ja muun elämän tasapainottaminen ja yhteensovittaminen meistä jokaista, kertoo henkilöstöpäällikkö Terhi Karttunen Imatran kaupungilta.

Kaakkois-Suomen alueella perhemyönteisemmän työyhteisön kehittämisessä on mukana 12 työnantajaa, joista osa on julkisen ja osa yksityisen puolen toimijoita. Perhemyönteinen työyhteisö -kampanja on saanut positiivisen vastaanoton työnantajien ja työntekijöiden keskuudessa sekä sitouttanut työntekijöitä työpaikkaan.

- Kun mahdollisimman moni työnantaja alueella on perhemyönteinen, lisää se myös maakunnallista vetovoimaa työntekijöiden keskuudessa, huomauttaa koordinaattori Noora Kovanen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiristä.

Ensimmäiset perhemyönteiset toimenpiteet määritelty

Perhemyönteinen työyhteisö -statuksen saamisen edellytyksenä on, että työnantaja sitoutuu kolmeen, työyhteisössä uuteen perhemyönteiseen toimenpiteeseen.

Imatran kaupunki toteutti vuoden 2023 loppupuolella kyselyn, jonka avulla kartoitettiin henkilöstön toiveita ja tarpeita. Saadun palautteen perusteella valittiin ensimmäiset kolme perhemyönteisempää toimintakulttuuria tukevaa toimenpidettä: vapaapäivät pyritään mahdollistamaan joustavasti lyhyelläkin varoitusajalla, kehityskeskusteluaiheeksi otetaan työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen ja kaupungin omat sisäiset kokoukset ja koulutukset pidetään sovitulla ydintyöajalla klo 9.00–15.00.

- Nämä toimenpiteet viedään käytäntöön vuoden 2024 aikana, kertoo Karttunen.

MLL:n Kaakkois-Suomen piiri seuraa toimenpiteiden toteutumista ja kerää palautetta toiminnasta vuosittain.

- Kehitämme perhe-elämän ja työelämän yhteensovittamiseen liittyviä asioita yhdessä työnantajan kanssa. Olemme työnantajan tukena myös statuksen saamisen jälkeen, sanoo Kovanen.

Imatran kaupunki on mukana myös UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallissa. Malli auttaa kuntia tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja lasten arjen palveluissa ja kunnan hallinnossa. 

Lisätietoja:

henkilöstöpäällikkö Terhi Karttunen, Imatran kaupunki, terhi.karttunenatimatra.fi (terhi[dot]karttunen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 2322

koordinaattori Noora Kovanen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri, noora.kovanenatmll.fi (noora[dot]kovanen[at]mll[dot]fi), p. 050 466 2642

Perhemyönteinen työyhteisö -logo

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.