Kuva
Imatralla on hauskaa
Tiedotteita pääsee nyt myös kommentoimaan.

Imatran kaupungin verkkopalvelu uudistui

29.9.2022 09:42
Drupal-pohjan päivityksen ohella uutta ilmettä, paremmin saavutettavat sivut ja käännöspalvelu.

Imatran kaupungin uudistunut verkkopalvelu on otettu käyttöön. Imatra.fi –sivustossa on paljon tuttua, mutta myös uusia elementtejä on jonkin verran. Uudistus koskee myös kaupungin alisivustoina olevien Imatran seudun ympäristötoimen, Kiinteistö- ja aluekunnossapito Kipan, Imatran veden ja maakunnallisen jätehuoltoviranomaisen sivuja sekä kaupungin henkilöstön käytössä olevaa intranettiä.

─ Uudistus lähti siitä, että meidän oli aika vaihtaa sivusto Drupal 7 –pohjalta uudempaan eli Drupal 9 –versioon. Samalla kehitimme hieman ulkoasua ja sisältörakenteita. Esimerkiksi nyt saavutettavuuden vaatimukset pystytään ottamaan paremmin huomioon, verkkosivuprojektin yhtenä vastuuhenkilönä toiminut viestintä- ja osallisuusasiantuntija Heikki Laine kertoo.

Uudessa verkkopalvelussa on tiedotteiden kommentointimahdollisuus ja aiempaa selkeämpi yhteystietohaku.

Käännöspalvelu kokeiluna

Sivuston yleisilmeen raikastamisen ohella olennainen muutos on myös kokeilu käännöspalvelusta. Imatran kaupungin verkkosivuille mukaan lukien alisivustot ei enää tuoteta erillisiä kieliversiosivuja vaan käyttäjä voi valita sivun ylälaidasta haluamansa kielen. Käännökset tekee Google kääntäjä.

─ Tiedostamme, että tähän kokeiluun liittyy riskinsä, mutta korona-aikana havaitsimme, että perinteiset käännöksinä tuotetut sivut eivät toimi toivotulla tavalla. Käännösten tuottaminen vie aikaa. Moni viranomaisohje ehti jo muuttua muutamissa päivissä ennen käännöksen saamista, viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen sanoo.

Käännössovellukset ovat muutamassa vuodessa kehittyneet. Lisäksi ne tarjoavat laajan kattauksen eri kieliä.

─ Toki käännöksissä on odotettavissa esimerkiksi kielioppivirheitä. Tulemme tiedottamaan käännösversioissa, miten ne on tehty, Hupli-Oinonen kertoo.

Sivu-uudistuksen teknisestä toteutuksesta on vastannut Generaxion Oy.

Kaupunki on kiinnostunut kuulemaan palautetta verkkosivu-uudistuksesta. Sitä voi lähettää osoitteella viestintaatimatra.fi

 

Lisätietoja:

Viestintä- ja osallisuusasiantuntija Heikki Laine, p. 020 617 2321, heikki.laineatimatra.fi

Viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen, p. 020 6172400, liisa.hupli-oinonenatimatra.fi

Kommentit

Jonne Rantalainen
Torstai
29/09/2022
13:43

Jos laitteessa on tumma…

Jos laitteessa on tumma teema, ei sivusto näytä hyvältä. Toivottavasti tätä optimoidaan jatkossa myös tummalle teemalle.

74
71

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.